Allsvensk talangen Jonathan Hyttinen byter ut Västerås mot Villa: ”Kul att han vill komma hit”, säger Villas klubbchef Jonas Johansson skriver NLT.

Katrineholm Bandy har i dagarna kommit överens med Villa Lidköping BK respektive Broberg/Söderhamn IF om utvecklingsavtal rörande Jonathan Hyttinen och Emil Holman.

Anfallaren Jonathan Hyttinen, 17, ges även denna säsong möjlighet till spel i U19 Nationell. Förra säsongen stod talangen på ett utvecklingsavtal till Västerås Bandy, men i år kommer han istället få möjligheten till spel med Villa Lidköping BK. Av regeltekniska skäl har Hyttinen genomfört en övergång från KB till Villa, men han kommer att stå på ett utvecklingsavtal tillbaka till rödblått och dessutom fortsätta att spela och träna på heltid, utan någon förändring, med föreningens A-lag.

– För vår del gör den här överenskommelsen ingen praktisk skillnad, utan ”Jonttu” är i allt väsentligt vår spelare på samma premisser som tidigare. Däremot är det en fin möjlighet för honom själv att få komplettera sitt bandyspel med högkvalitativ juniorbandy i en utvecklande och bra miljö. Precis som i fallet Gustaf Doktare (och utvecklingsavtalet till IFK Motala reds. anm.) påtalar vi dock att spelaren inte kommer att missa några matcher med Katrineholm till förmån för spel i annan förening, säger Micael Eriksson, klubbchef i Katrineholm Bandy.

Klart står nu även att KB skrivit ytterligare ett utvecklingsavtal och den här gången med Broberg/Söderhamn gällande målvaktstalangen Emil Holman. 19-åringen kom till Katrineholm från Edsbyn inför den här säsongen och kommer under stundande säsong att finnas Broberg tillgänglig vid behov. Även här gäller dock samma princip, att spelaren tränar och spelar med Katrineholm fullt ut precis som innan avtalet skrevs.

– Efter en bra dialog med Broberg tycker vi att vi har hittat en bra lösning där vi och Emil kan hjälpa dem säkra upp sin målvaktssida om det skulle behövas under säsongen. Inte minst är det ett fint litet kvitto på att vi har landat en väldigt lovande målvakt som verkligen har framtiden för sig på hög nivå, säger Micael Eriksson.

– Vi är oerhört tacksamma för det fina och smidiga samarbetet tillsammans med Katrineholm Bandy samt Emils intresse att hjälpa oss om behovet skulle uppstå vid skador på våra målvakter i vinter, säger Svenne Olsson, klubbchef i Broberg/Söderhamn IF