Ja, Nässjö IF hyser inga som helst tvivel kring att få beviljad elitlicens när alla dokument blivit inlämnade.
Nässjö har försökt att få dispens för att man inte lyckats få in en budget i tid till följd av att klubbens ekonomiansvarige varit sjuk.

Så här svarar Nässjö IF på gårdagens besked:

Idag publicerade det svenska bandyförbundet på sin hemsida vilka föreningar som beviljas elitlicens och ej. En av föreningarna som ej beviljats elitlicens var Nässjö IF vilket nu föreningen bemöter och förklarar.
Anledningen är så kort och enkel men ledsam att vår ekonomiansvarige drabbats av cancer vilket han behandlats för under hösten. Konsekvensen av detta är att dokument som budget inte skickats in i tid. Vår ordförande har i ett mejl ansökt om dispens och mer tid p.g.a. detta. Ett mejl som aldrig ens besvarades. Klubben har idag ett eget positivt kapital.
Långt viktigare än elitlicens och dokument är att behandlingen för vår ekonomiansvariges cancer initialt har gått bra och att hälsan nu är mycket bättre.
Det noteras också att en kommentar lämnats av beslutande nämnd på förbundets hemsida för ett elitserielags uteblivna licens men ej om de allsvenska. Detta kan bidra till hur föreningar framställs och värderas. Men nog om detta utan svar på en naturlig följdfråga.
-Ja, Nässjö IF hyser inga som helst tvivel kring att få beviljad elitlicens när alla dokument blivit inlämnade.