Den tidigare Videogranskningsgruppen inom svensk bandy stöps om. Nytt namn är Situationsgruppen och får en ny gruppsammansättning med nya mål och riktlinjer för sitt arbete.

Gruppen kommer att titta på matcher, samarbeta med spelare, ledare och domare för att hitta en samsyn på situationer i svensk bandy. Gruppens huvuduppdrag är på uppdrag från disciplinnämnden och kommer yttra sig kring i inkomna protester där videosekvenser finns tillgängliga och där det eventuellt föreligger en betydande skaderisk eller om motståndarens säkerhet äventyras.

I nuläget kan protester göras av berörda föreningar och funktionärer vid aktuell match samt representant för Regel- och domarkommittén. Gruppen vill kunna vara den anmälande instansen gentemot Disciplinnämnden och ta bort fokus från spelare, ledare och domare. Dessutom vill man utöver att ge ett yttrande, även kunna ge en rekommendation på situationens hårdhetsgrad, säger Thomas Borgström.

Gruppen består i dag av 

  • Thomas Borgström, Ordförande
  • Daniel Andersson, tidigare spelare som anfallare.
  • Olov Englund, tidigare spelare som försvarare i landslaget Kalix och Hammarby.
  • Henrik Hagberg, tidigare spelare som försvarare och spelare i landslaget, Sandvikens AIK.
  • Einar Hellquist, Landslagsläkare
  • Anders Kristiansson, domare.
  • Sören Persson, ishockeydomare.
  • Tommy Österberg, tidigare försvarsspelare, tränare och förbundskapten i bl a IFK Kungälv, Bollnäs, Vetlanda och i Finland.