Fyra lag står efter två matcher kvar utan poäng. Sirius, Rättvik, Hammarby och Motala.
Poängnollan kommer att raderas ut för minst ett lag i kväll då Sirius och Rättvik möts på Studenternas. Sirius har inlett med två förluster mot topplagen Villa och Västerås. Allt annat än hemmaseger vore en jätteskräll. Vad som möjligen kan störa Sirius är att det blir regn på utomhusisen. Ted Haraldsson var tillbaka i spel för Sirius senast mot Västerås medan Stefan Kröller inte spelat de två inledande matcherna.
Rättvik har inlett med två förluster. Först mot Sandviken och därefter mot Broberg. I den senaste vann man dock andra halvlek mot Broberg. Målvaktsbyte i halvtid och Kevin Sterner klev in.

Regnmatch väntas även i Motala där IFK tar emot Giffarna från Bollnäs. Motala föll senast mot Gripen och följde inte upp den ”hedersamma förlusten” mot Västerås Sportklubb. Bollnäs har full pott och är favoriter i kväll, men Motala lär inte sälja sig lätt på gamla Isstadion som har nytt namn i år. LMT Arena heter den och saknar fortsatt tak över isen. Bra skytte på de fasta situationerna lär bli viktiga i kväll. Truppmässigt väntas lagen komma samma manskap som senast.
Hammarby har fortsatt en noll poäng efter inledande förluster mot Broberg och Bollnäs. Laget har en bra bit kvar. Oro i Hammarbylägret efter både omdiskuterat tränarbyte och även byte av lagkapten till David Brodén.
Vetlanda har Philip Lennartsson fortsatt knäskadad medan Olle Berglund är tillbaka efter avstängningen. Vetlanda växlar åter mellan bra och sämre insatser efter att Kent Edlund lämnade som tränare i våras. Kent kom in mitt under säsongen för snart två år sedan och lyckades snabbt få fram ett stabilare Vetlanda som även skakade blivande mästarna Västerås i semifinalserien i fjol.
Vetlanda favoriter när Hammarby flyttar premiären från Zinken till Gubbängen och hoppas på att bräcka publikrekordet som uppgår till 1 222 personer. Vetlanda favoriter, men det brukar vara jämna och målrika matcher lagen emellan.
Frillesås står utan is på Sjöaremossen i västsvenska derbyt mot Villa. Matchen spelas därför i den eminenta inomhushallen på Ruddalen. Fantastisk skapelse med plats för 1200 personer. Lapp på luckan i kväll? Publikrekordet i hallen är nog(?) från allsvenska matchen i fjol mellan IFK Kungälv och Surte på 507 personer.
Frillesås lyser av självförtroende efter seger senast mot Vetlanda och en ”hedersam förlust” i premiären mot Edsbyn. Frillesåstränaren Jesper Larsson gillar säkerligen Ruddalen. Han förde ju Sverige till p19-guld där i fjol. Nyförvärvet Nico Nevalainen och fjolårets nyförvärv Emil Jönsson var målhungriga i senaste matchen. Men det kanske var defensiva arbetet som gav segern för Frillesås senast. Och det är förstås det som måste fungera när man möter form- och energistarka Villa i kväll. Villa kommer utan skadade Joel Broberg och Felix Persson. Båda knäskadade. Hur allvarligt det är ännu osäkert, men det är något man hoppas få svar på i dag då båda magnetröntgas under fredagen. Villa favoriter till segern även om ett litet varnandes “skrällfinger” kan skönjas. Men svårt att inte övertygad om att kapten Martin Karlsson med Kristoffer Edlund på topp kommer trivas i Ruddalen denna afton.
Förväntningar om ett jämnt och hett derby mellan Broberg och Edsbyn. Broberg med två raka segrar och Martin Söderberg i målform med fyra mål senast. Avgjorde matchen mot Rättvik tidigt senast. I kväll blir det tight match mot Edsbyn som blev avklädda senast mot Villa.
I kväll
Broberg Edsbyn
Frillesås Villa
Hammarby Vetlanda
Motala Bollnäs
Sirius Rättvik
I morgon
Sandviken Västerås
Vänersborg Gripen