Villa Lidköpings herrtrupp drabbades förra veckan av dubbla skador då både Joel Broberg och Felix Pherson drabbades av knäskador.
Svaren från fredagens röntgen kom efter lunch idag och har granskats av Villa Lidköpings lagläkare Bjarne Paulsson. Glädjande så finns de inga allvarliga skador och inget är trasigt på Joel eller Felix.

– Felix så har det varit en form av våldstrauma mot knäet men det finns inget som är trasigt och egentligen inget som hindrar honom från träning, han var på isen redan idag och kände på knäet. Det är alltså bara en smärta som kan sätta stopp för träning och spel, säger Jonas Johansson, klubbdirektör via klubbens hemsida.

– Joel har fått en stukning av knäet som kan jämföras med stukning av en fotled, yttre ledbandet i knäet som har fått smällen och det innebär en prognos på tre till fyra veckors rehabilitering. Uppföljning kommer ske varje vecka tillsammans med våra läkare och fysio.

Peter ”Prinsen” Karlsson tar en timeout

Klubbechefen Jonas Johansson utvecklar:
– Det är på grund av att Peter har en typ av utmattningssymtom där det blivit för mycket för Peter i att driva egen verksamhet, en familjesituation med småbarn och vara engagerad i Villa Lidköpings herrar fem till sex dagar i veckan. Vi tog därför beslutet i samråd med Peter att ta en timeout som gör att han kommer tillbaka på banan och vi stöttar honom från föreningens sida i den processen och är behjälpliga med den expertis vi har inom föreningen för att hjälpa honom. Vi hoppas på ett så snabbt tillförfrisknande som möjligt men i det här läget är bandyn sekundärt och Peters egna mående och hälsa är viktigast.