Ångestladdat möte för Sirius i kväll när Broberg kommer på besök på Studenternas. Sirius som bara vunnit mot Rättvik så här långt har haft det riktigt besvärligt mot de bättre topplagen. Stora förluster mot Villa, Västerås och senast Vetlanda. Broberg såg ut att gå mot seger senast mot Gripen men lyckades inte stänga matchen. Öppna målchanser för Broberg blev i stället kvittering för Gripen.

Gripen tar emot Edsbyn. Båda lagen visar god form. Gissningsvis var Gripen lite urladdade efter segern och vändningen mot Vänersborg. Lyckades som ändå forcera fram en kvittering alldeles på slutet. Edsbyn har fått ordning på hörnskyttet vilket blev en stark bidragande orsak till segern mot Motala senast.

Det blir Hammarby som tar emot ett poängtörstande Motala. Hammarby tog sina första poäng i den senaste omgången efter seger mot elitserienyklomlingen Rättvik. I kväll kommer Motala sälja sig dyrt. Motala blev av med sin lagkapten Fredrik Lönn just till Hammarby. Intressant möte. Matchen spelas på Gubbängen. Zinkensdamm saknar fortfarande spelbar is.

Rättvik ska försöka ge Vetlanda en match. Rättvik saknar alltjämt poäng även om man varit nära så har man inte orkat hela matchen ut.

Villa Lidköping får tillbaka Felix Persson som saknades mycket i seriefinalen mot Västerås. I kväll ska han spela mot laget han lämnade mitt under säsongen för att just gå till Villa. Vänersborg har haft skadeproblem och även avstängning. Svårt att se att Vänersborg ska sig själva ha en chans mot Villa i kväll.

Sandviken – Frillesås. Sandviken hade ingen chans att följa upp skrällsegern mot Sandviken utan det blev klara förlustsiffror mot Bollnäs. Frillesås studsade däremot direkt efter storförlust mot Villa. Det blev en stabil seger mot Vänersborg. Jämt och intressant möte i kväll.

Toppmatchen i kväll är Bollnäs som är fortsatt utan någon tappad poäng och man möter Västerås SK. VSK som efter en märklig förlust mot Sandviken studsade tillbaka i finalreprisen mot Villa och vann. Fick Max Mårtensson oturligt skadad, fotbrott.

Bollnäs GIF – Västerås SK
Gripen Trollhättan BK – Edsbyns IF
Hammarby IF – IFK Motala
IFK Rättvik – Vetlanda BK
Sandvikens AIK – Frillesås BK
IK Sirius – Broberg/Söderhamn IF
Villa Lidköping BK – IFK Vänersborg