IFK Vänersborg och Vetlanda BK spelade oavgjort i en rysare. Vetlanda hämtade in Vänersborgs ledning till 4-4. I den 82:a matchminuten tilldömdes smålänningarna ett straffslag. Hemmalagets erkänt duktige målvakt Kimmo Kyllönen och räddade straffen och ett poäng till IFK. Filip Bringe missade möjligheten att ge Vetlanda två poäng på straffen, men å andra sidan gjorde han matchens första mål 0-1 för Vetlanda och kvitterade till 4-4 i den 79:e matchminuten.
Joakim Carlström (tidgare Andersson) saknades i Vetlanda BK medan Vänersborg har långtidsskadade Emil Viklund borta. Dessutom har Vänersborgs lån av Markus Kumpouja återvänt hem till finska klubblaget Botnia. Under matchen tvingades IFKs Hugo Nyman utgå skadad efter en tackling och landning på sargen.

IFK Vänersborg – Vetlanda BK 4-4 (3-2)
Mål, IFK: Joakim Johansson 2, Kalle Lempinen, Robin Lundqvist.
VBK: Filip Bringe 2, Emil Federov, August Ljung.
Utv, VBK: 2×10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-0
Hörnor: 11-7 Hörnmål: 3-2
Publik: 789

Motala vann jumbomötet mot Rättvik. Återigen var Rättvik länge och väl med i matchen men tappade i slutet av matchen. 2-2 i halvtid växte under andra halvlek till seger med fyra mål för Motala till 3-7. Liksom mot Vänersborg tycktes Rättvik inte hålla emot hela matchen och när laget hamnar i underläge går man framåt för att göra mål. Då öppnar Rättviks starka defensiv upp sig och skapar möjligheter för motståndarna. Andra raka segern för Motala som nu har fått kontakt med slutspelsplats. Petar ner Sirius till näst sista plats, men är fortsatt kvar på en kvalplats.

IFK Rättvik – IFK Vänersborg 3-7 (2-2)
Mål, Rättvik: Jack Tenander, Filip Gesar, Lucas Dalin.
Motala: Casper Hänninen 2, Albin Rohlén, Joona Rajala, Phlip Florén, Viktor Hulthammar.
Utv, Rättvik 10, Vänersborg 10.
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 7-10 Hörnmål: 0-1
Publik: i u