Gripen bröt Bollnäs segersvit och vann med klara 4-1. Detta utan Johan Esplund som är sjuk och skadade Ilja Gratchev. Saku Hämäläinen som spelade för Bollnäs i fjol gjorde två mål för Gripen som klättrar upp till femte plats. Bollnäs får se sig passerade i tabellen av Villa Lidköping som återtar serieledningen efter seger mot Vetlanda. Villa gick till halvtidsvila med klara 1-5. Vetlanda spelade upp sig i andra halvlek och vann den andra halvleken med 4-2 och matchen slutade 5-7.  Siffror som var smickrande för Vetlanda.

Hammarby överraskade i mötet mot regerande mästarna Västerås. Matchen slutade 4-4.  I Västerås stod målvakten Albin Gustavsson och han såg till att Västerås fick med sig en poäng i debuten. Västerås såg ut att gå mot en seger när man hade ledningen med 2-4 och tjuga minuter kvar att spela. Hammarby lyckades vrida tillbaka matchen genom två mål av Isac Karlsson inför säsongens största publiksiffra på Zinkensdamm denna säsongen. Västerås är kvar på tredje plats i tabellen.

Frillesås såg ut att gå mot en förlust mot IFK Rättvik. Men blott en sekund före slutsignalen lyckades August Klang kvittera för Rättvik.
Christian Mickelsson gav Rättvik ledningen på lagets första hörna. Därefter ökade han även på till 0-2. Frillesås hade mycket bollinnehav men hade inte skärpan för att ta sig igenom ett kompakt defensivt Rättvik. Och efter 0-2-målet kom insmög sig möjligen en oro och ängslan i Frillesåslaget. Trots allt lyckades Frillesås reducera, men kvitteringen kom i allra sista sekunden genom August Klang.

Vänersborg besegrade Sirius med klara 5-2. Nyförvärvet/lånet från Örebro SK fortsätter att göra mål. I kväll blev det två mål. Likaså Linus Hagman fyllde på sin målskörd med ytterligare ett mål. Vänersborg är trots att skador i truppen nu uppe på sjätte plats i tabellen.

Det blev svängigt och målrikt igen när Edsbyn och Sandviken möttes. Det har varit svängigt och målrikt i lagens respektive matcher på sistone. I kväll slutade matchen 7-7. Norrmannen Fredrik Nordby tremålsskytt för Sandvikens AIK som är kvar på fjärde plats i tabellen.

Motala lyckades ta sin andra seger på hemmaplan för säsongen när Broberg besegrades med 4-3.  Philip gav Motala en 3-1 ledningen tidigt i andra halvlek, men i mitten av andra halvlek så tog det bara ett para minuter när Broberg både reducerade och kvitterade. På tilläggstid avgjorde Philip Florén matchen med sitt andra mål för kvällen. Det återstod då bara 20 sekunder av matchen.

Edsbyns IF – Sandvikens AIK 7-7 (4-1)
Mål, EIF: Martin Frid 2, Albin Bysell Söderkvist, Noa Djäkner 2, Vadim Arkhipkine, Teemu Määttä.
SAIK: Fredrik Nordby 3, Daniel Berlin, Hannes Edlund 2, Elliot Hellström.
Utv, EIF: 2×10 SAIK: 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 5-10 Hörnmål: 0-0
Publik: 1019

Frillesås BK – IFK Rättvik 2-2 (0-2)
Mål, FBK: August Klang, Marcus Lundholm.
IFK: Christian Mickelsson 2.
Utv, FBK: 2×10 IFK: 3×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 14-1 Hörnmål: 0-1
Publik: 377

Gripen Trollhättan BK – Bollnäs GIF 4-1 (2-0)
Mål, GBK: Saku Hämäläinen 2, Anton Heinhulf, Filip Lydén.
GIF: Riku Hämäläinen.
Straffar: 0-0
Hörnor: 8-9 Straffmål:1-0
Publik: 536

Hammarby IF – Västerås SK 4-4 (2-1)
Mål, HIF: Isac Kalsson, Kasper Milerud, Edwin Nilsson.
VSK: Daniel Johansson, Jesper Jonsson, Christoffer Fagerström, Viktor Spångberg.
Utv, HIF: 2×10 VSK: 10
Straffar: 0-0
Hörnor: 8-6 Hörnmål: 2-1
Publik: 1 605

IFK Motala – Broberg/Söderhamns IF 4-3 (2-1)
Mål, IFK: Philip Florén 2, Albin Rohlén, Oskar Hulthammar.
B: Fritiof Hagberg, Jaako Hyvönen, Martin Söderberg.
Utv, IFK: 2×10 B:10
Straffar: 0-0
Hörnor: 8-4 Hörnslag: 0-1
Publik: 409

Vetlanda BK – Villa Lidköping 5-7 (1-5)
VBK: Emil Feodrov 3, Axel Ekholm, Joakim Carlström.
VLBK: Christoffer Edlund 2, Gustav Friman 2, Joel Broberg, Christoffer Edlund, Martin Andreasson, Johan Löfstedt.
Utv, VBK: 5, 2×10 VLBK: 3×10
Straffar: 1-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 9-11 Hörnmål: 1-1
Publik: 786

IFK Vänersborg – IK Sirius 5-2 (4-2)
Mål, IFK: Sebastian Brandt 2, Linus Hagmans, Robin Lundqvist, Kalle Lampinen.
IKS: Albin Thomsen, Arvid Tapper.
IKS: 3×10 IKS 4×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 6-11 Hörnmål: 0-0
Publik: 829