Gripen vann första matchen i serien mot Frillesås. Gripen såg ut att gå mot en säker seger men Frillesås hittade tillbaka. En timeout stoppade Gripens blödning och  Frillesås uppryckning räckte inte  hela vägen fram för en kvittering.

Victor Petersson gjord Gripens första historiska slutspelsmål redan i den första minuten. Ett lyft från William Arvidsson fram till Victor. Med lyften fick Gripen tryck på Frillesås inledningsvis. Gripen var det tyngre laget i första halvlek anförda av främst Johan Esplund.  Även om Frillesås hade en hel del boll så gjorde man det för enkelt för Gripens defensiv att avväpna anfallen. Det såg ut som Frillesås var gripna av stundens allvar med sitt första historiska slutspel i första halvleken och var tillbaka till spelet man hade i början av elitserien denna säsongen.
Inför matchen skrev vi att Gripen inte hade kommit upp i nivå med fjolårets hörnstatistik vare sig offensivt eller defensivt. Efter den första halvleken så var man tillbaka på fjolårets statistik med två må framåt på de fem hörnorna. Frillesås fick en viktig reducering precis före halvtidsvila. Målet kom på en hörna genom Joonatan Irtamo, vilket var Frillesås historiska första slutspelsmål.

Den andra halvlek började som den första med ett tidigt mål Gripen. Gripen drog därefter i från, men Frillesås kom tillbaka starkt. 8-2 till 8-6 till slut.

August Klang, Frillesås BK, kommenterade Expressen-TV: – Vi tar inte fighten alls. Gripen är bättre i det mesta. Vi är inte alls där. Inte nöjd med min egen insats. Kom inte upp till min nivå.
Gripen fick två tidiga mål i båda halvleken:
– De två tidiga målen speglar väl matchen. Vi är inte med. Det är sura mål att släppa in.
Vi är bättre i slutet av matchen så det är något vi kan ta med oss med den farten till matchen på onsdag.

Johan Esplund var tillbaka efter att hoppat sista matchen mot Rättvik då han var sjuk: – Kände mig pigg på uppvärmningen. Känd mig fräsch och pigg så det var rolig bandy i dag, lite onödigt spännande på slutet. Lite jobbigt att göra en sämre period i slutet. Men en bra match totalt sett.

Johan Esplund säger vidare att han längtat efter det här i några år. – Det är bandy på riktigt. Man laddar på ett helt annat sätt och är fokuserad på allt. Man har varit med så länge så det är de här matcherna man ser fram emot att spela.

Det blir alltid stressigt, det är onödigt. Jag behöver vara bra för att ge trygghet för laget. Det gäller att ge allt i de här matcherna. Det gäller at pusha på. Det går inte att gömma sig. Mu handlar det bara om att våga. Dom som vågar mest spelar. Våga misslyckas, våga ta plats. Det är många som inte varit i denna situationen och jag kan förstå att det kan vara jobbigt. Men det är bara att försöka vara bra, det är det det handlar om.

Gör vi det ska och spelar enkelt då kan vi hota alla lag. Speciellt här på Slättberg och det har vi visat här under året så det finns möjligheter att göra bra matcher mot de bästa lagen.

 LogoLogo Gripen Trollhättan BK – Frillesås BK 8-6 (3-1)

0:45 1-0 Victor Peterson Assist: William Arvidsson
22:09 2-0 Högerhörna Artem Savelyev Assist: Filip Lydén
33:23 3-0 Högerhörna Ilja Gratchev Assist: Filip Lydén
44:43 3-1 Högerhörna Joonatan Irtamo
-Halvtid-
46:16 4-1 Straff – William Arvidsson

50:22 5-1 Vänsterhörna William Arvidsson Assist: Viktor Hjelm
54:06 6-1 Johan Esplund
59:00 6-2 Högerhörna – Hörnmål Anton Norrman Assist: Mattias Johansson
61:11 7-2 Högerhörna Artem Savelyev Assist: Filip Lydén
67:54 8-2 Christoffer Norin Assist: Johan Esplund
73:12 8-3 Nico Nevalainen Assist: Anton Norrman
75:59 8-4 Linus Jönsson Assist: Tero Liimatainen
78:47 8-5 Niklas Valtanen Assist: Oskar Lundgren
83:09 8-6 Tero Liimatainen Assist: Marcus Lindholm
Utvisningar, Gripen: 2×10 Frillesås 4×10
Antal straffar: 1-0 (0-0)
Antal hörnslag: 11-8 (5-3)
Antal hörnslag i mål: 4-2 (2-1)
Publik: 1 110