Damlandslaget avslutar säsongen med landslagsturnering i Göteborg. Förbundskapten Olle Wiberg har presenterat truppen.
Turneringen spelas den 21–23 mars i Ruddalens ishall i Göteborg med toppnationerna Sverige, Finland, Norge och USA.

Olle Wiberg valt att ta ut sin trupp till turneringen med sex spelare som inte var med och vann VM-Guldet i fjol. Nya jämfört med Guldtruppen i fjol är målvakten Sofie Millqvist, Emelie Åkerlund, Amanda Vainio, Ellen Spång, Erica Persson och Edit Ljung. nu får chansen att dra på sig den blågula tröjan. Bland dessa kan dessutom Sandvikens Amanda Vainio se fram emot sin debut i A-landslaget.

– Det är en superviktig turnering för oss. Dels för att förlänga landslagssäsongen, men även för att testa nya spelare som inte har gjort så många landskamper tidigare och för att redan nu börja förbereda inför nästa VM. Vi vill avsluta landslagssäsongen med en bra känsla och givetvis vinna alla matcher vi spelar, men även sätta de detaljer vi pratar om och se enskilda individer agera på högsta internationella nivå, säger förbundskapten Olle Wiberg innan han konstaterar att han har stor respekt för det stundande motståndet.

– Som jag ser det har alla landslag har höjt sig. Norge var inte med i VM senast, men var bättre när vi mötte dem i Oslo tidigare under säsongen jämfört med tidigare. Finland tror jag kommer med ett bättre lag nu än vad de hade i VM i fjol och USA blir bättre och bättre hela tiden.

13 av spelarna i truppen kommer att spela SM-final på lördag när Villa Lidköping och Västerås SK möts.
Sju av landslagsspelarna återfinns i Villa Lidköping och sex av spelarna i Västerås SK.

Truppen

Målvakter
Sofie Millqvist, Villa Lidköping BK
Ellen Ahrnberg, Uppsala BoIS

Försvarare
Viktoria Karlsson, Villa Lidköping BK
Emelie Åkerlund, Sandvikens AIK
Amanda Vainio, Sandvikens AIK
Tora Uebel, Uppsala BOIS
Sanna Gustafsson, Villa Lidköping BK
Ellen Spång, Västerås SK
Erica Persson, Västerås SK

Mittfältare

Agnes Ögren, Villa Lidköping BK
Ida Friman, Villa Lidköping BK
Moa Friman, Villa Lidköping BK
Kajsa Ericsson, Västerås SK
Gabriella Aronsson, Västerås SK

Anfallare

Tilda Ström, Sandvikens AIK
Linnéa Larsson, Villa Lidköping BK
Karla Thuresson, Västerås SK
Edit Ljung, Västerås SK