Tre månader har gått sedan Villa Lidköping BK fick guldjubla i ABB Arena Syd efter stort finaldrama mot Västerås SK, men redan nu riktas blickarna mot en ny säsong. En säsong där vi får välkomna Ljusdals BK och Åby/Tjureda IF tillbaka till Elitserien och där det nu står klart hur spelschemat ser ut i sin helhet.

– Vi fick se en väldigt jämn, högintressant och kvalitativ elitserie förra säsongen och allt tyder på att vi kommer att få ännu mer av den varan kommande säsong. Schemat är späckat av glödheta matcher och vi ser verkligen fram emot att få se världens bästa bandy runtom i landet, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

– Trots att vi haft ovanligt många parametrar, arenablockningar och landslagszoner att ta hänsyn till denna serieläggning så känns det mycket tillfredsställande att vi, via gott samarbete med Svenska Bandyförbundets tävlingsenhet, har kunnat skapa ett spelschema med sammanhängande omgångar. Vi ser dessutom fram emot att välkomna nykomlingarna Ljusdal och Åby/Tjureda till ligan igen efter några års frånvaro.

Annandagsbandy
Noterbart i schemat är hur annandagsbandyn spelas i vinter. Med fyra hälsingelag i serien kan det tyckas naturligt med två stekheta derbymatcher på bandyns julafton, men så blir inte fallet. Detta på grund av att tre av lagen (Bollnäs, Broberg och Ljusdal), enligt regelverket, står på tur att spela hemmamatcher. Något som ingen av föreningarna visat intresse att göra avkall på. Det har således resulterat i annandagsmöten mellan Ljusdal och Frillesås samt mellan Broberg och Sandviken.

– Annandagen kommer att erbjuda många spännande derbymatcher, men det är klart att det sticker ut att Ljusdal möter Frillesås. Vi har följt det regelverk som implementerades för ett antal år sedan när det kommer till turordningen med hemmaplansfördel, men det har verkligen prövats den här säsongen. Klubbarna är införstådda med, och accepterar, detta, även om det är förståeligt att alla kanske inte jublar, säger Per Selin.

Se hela spelschemat för Elitserien Herr 2024/25 se här

Premiäromgången

Fredag 25 oktober

Vetlanda BK – Broberg/Söderhamn IF

Bollnäs GIF – Frillesås BK

Åby/Tjureda IF – Ljusdals BK

Edsbyns IF – Sandvikens AIK

Gripen Trollhättan BK – IK Sirius

Hammarby IF – Villa Lidköping BK

Lördag 26 oktober

IFK Vänersborg – Västerås SK

Annandagsbandyn – torsdagen 26 december
Bollnäs GIF – Edsbyns IF

Ljusdals BK – Frillesås BK

IFK Vänersborg – Gripen Trollhättan BK

IK Sirius – Hammarby IF

Broberg/Söderhamn IF – Sandvikens AIK

Västerås SK – Villa Lidköping BK

Vetlanda BK – Åby/Tjureda IF