Bollnäs GIF drar sig ur division 1. Det innebär att det spelschema som är lagt för division 1 behöver ses över samt vilka lag som ingår i vilken grupp. Jönköping, Derby, ISAK och UNIK i nya grupper.

Serieformatet för de 35 division 1-lagen fastställdes i juni. Den västra serien spelas som rak dubbelserie, med 11 lag, och den norra och östra spelas med 12 lag i två pooler, dubbelmöte i egen pool och enkelmöte i den andra poolen. Bollnäs GIFs avhopp från serien gör nu att serien spelas med 34 lag och förflyttningar mellan och i grupperna behöver göras.

– Det har varit ett intensivt arbete de senaste dagarna med att hitta en lösning som är både sportsligt och praktiskt genomförbar så här sent på hösten. Men nu har tävlingskommittén fastställt det förslag som lagts fram av distriktens serieledare och tävlingsenheten. Förslaget har också förankrats med de föreningar som är direkt påverkade av förändringen och flyttarna som gjorts utifrån ett geografiskt perspektiv, säger Anna-Karin Larsson, Tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

– Vi har mycket stor förståelse för att dessa ändringar påverkar väldigt många föreningar, som nu måste boka om matchtider, planera om resor med mera. Vi är också oerhört tacksamma över att serieledare och ledare varit så lösningsorienterade och snabba. Utan det samarbetet hade inte tävlingskommittén redan efter fem dagar kunnat fastställa dessa förändringar. Ett stort tack till alla, fortsätter Anna-Karin Larsson.

Förändringen innebär att serieformatet i division 1 är oförändrat, men att division 1 Västra spelas med 10 lag i stället för 11 lag. De förändringar som görs är följande:

Norra:
ISAK Bandy flyttar över från den södra poolen och ersätter vakansen i den norra poolen.

UNIK flyttar från den Östra division 1-serien till den Norra, och ersätter ISAK Bandy i den södra poolen.

Östra:
UNIK flyttar från den Östra division 1-serien, norra poolen, till division 1 Norra.

Jönköping flyttar från den Västra division 1-serien till division 1 Östra, södra poolen.

Derby byter från södra till norra poolen.

Västra:
Jönköping flyttar till den Östra division 1-serien.

Spelas nu med 10 lag i stället för 11. Oförändrat rak dubbelserie.