Dags för andra omgången i bandyns elitserie.
Finner två matcher med klara förhandsfavoriter. Det är Bollnäs hemma mot Hammarby och Broberg borta mot Rättvik.
I övrigt ser det ut som det är öppet.

Gripen möter Motala. Båda kommer från en premiär som de båda lagen verkar varit nöjda med. Visserligen inget poäng mot Motala, men det var ändå mästarna de mötte. Två lag som tycks gilla att spela fysiskt. Det blir det lätt i Slättbergshallen.

Sandviken – Vänersborg. Sandviken hade oväntade svårigheter mot Rättvik samtidigt som Vänersborg höll bra motstånd i bortamötet mot Bollnäs. En jämn match är att vänta.

Västerås – Sirius. Arosderby där Västerås ändå får vara ganska klara favoriter efter att ha haft ganska lätt för Sirius på försäsongen. Christoffer Fagerström saknas i kväll. Och det är fortsatt okumminucerat om Sirius spelar utan Stefan Kröller och Ted Haraldsson i kväll. De båda spelarna saknades i premiären mot Villa.

I morgon

Vetlanda – Frillesås. Vetlanda får ses som favorit, men Frillesås höll jämna steg med Edsbyn i premiären. Vetlanda föll tillbaka till gamla synder. Alltså att helt plötsligt tappa allt från att se ut att kontrollera matchen. Kanske till följd av att Philip Lennartssons skada och Olle Berglunds avstängning. Frillesås verkar fått ihop det bra till premiären och var väl värda en pinne mot Edsbyn.

Villa Lidköping – Edsbyn. Är det ett lag som ska kunna lugga Villa i Lidköping hör Edsbyn till de lagen. Villa är så klart storfavorit i en match som bör locka de 3 000 åskådarna till Arenan. Edsbyn har möjligen hittat något sedan förlusten i semin i Cupen.

I kväll
Bollnäs Hammarby
Gripen Motala
Rättvik Broberg
Sandviken Vänersborg
Västerås Sirius

I morgon
Vetlanda Frillesås
Villa Edsbyn