Elitserien i bandy är i full gång och den sjunde omgången står för dörren. Under fredagen den 17:e november kommer fyra matcher att spelas med bland annat hälsingederbyt Bollnäs – Edsbyn. Storpublik väntas. På torsdagskvällen återstod 300 biljetter av de 3 500 tillgängliga. På Studenternas tar Sirius emot Hammarby.

Spelarnytt: Broberg har klart med 29-årig återvändare. se nedan

Sandviken möter Gripen, Sirius möter Hammarby och Villa möter Broberg. Samtliga matcher startar klockan 19:00.

I tabellen leder Bollnäs GIF med 11 poäng efter sex spelade matcher. Villa Lidköping BK ligger på andra plats med 10 poäng efter fem spelade matcher. Vetlanda BK ligger på tredje plats med 8 poäng efter sex spelade matcher.

Bollnäs – Edsbyn | Serieledarna Bollnäs tar emot tabellsjuan Edsbyn som har fått sin Oscar Wikblad alvarligt skadad och borta minst 6 veckor. Det skriver Bandybyn.se. “Sprickor i två kotor efter ett baklängesfall vid ett av gruffen mot Gripen borta i fredags och där Oscar landade så olyckligt att han fick spetsen av aluminiumsargen, som hade delat på sig, rakt i ryggen…”
Bollnäs får ses som favorit i derbyt.

Sandviken – Gripen | Mittenlaget, tabellsexa, mot topplaget Gripen Trollhättan som inlett säsongen bra och ligger fyra. Oerhört intressant match. Ilja Grachev fortsatt skadad för Gripen. Ett underarmsbrott och blir borta ett tag.

Sirius – Hammarby | Överraskande bottenmöte när Sirius tar emot Hammarby. Två namnkunniga lag som inte fått i hop det hittills. Båda lagen kommer till matchen med förlust i bagaget i den senaste matchen. Sirius är väl extra revanschsuget efter storförlusten senast mot Motala medan Hammarbys förlustmatch mot Villa inte var annat än väntat och Hammarby gjorde en bra match. Oviss match som kan sluta hur som helst. I fjol vann Sirius stort med hela 9-3!

Villa – Broberg | Villa Lidköping jagar vidare. Varit inne i en formsvacka efter en sprudlande inledning och därefter fått Joel Broberg och Felix Persson skadade. Felix har emellertid spelat de två sista matcherna och var en stor del bakom Villas seger mot Hammarby senast.
Broberg har fått sin nyckelspelare Robin Öhrlund och även Tatu Ässämäki, skriver Söderhamns-Kuriren. Villa solklar favorit.

Nytt => Marcus Enberg, 29 år, är spelklar för Broberg Söderhamn. Han kommer närmast från Borlänge Bandy. Marcus Enberg är en svensk bandyspelare som har spelat för flera klubbar i Sverige, inklusive Edsbyns IF och Broberg/Söderhamn IF. Marcus återfinns inte Borlänges spelartrupp för innevarande säsong.
Uppdatering: Marcus kommer att spela i Brobergs div 2-lag.

Frågan är då om Jesper Larsson, Bollnäs, kan vara aktuell för Broberg? … 

 

I morgon lördag spelas ytterligare tre matcher att spelas. Vänersborg möter Vetlanda klockan 15:00, Rättvik möter Motala klockan 17:00 och Västerås möter Frillesås klockan 17:00.

IFK Vänersborg – Vetlanda BK |Vänersborg visade stor energi senast mot Rättvik och vann till slut stort trots oavgjort i halvtid. Skridskoåkningen gav resultatet. Vetlanda har hittat tillbaka och ser stabilare ut igen och får vara favoriter i matchen. Vänersborg behöver ha lika mycket energi som senast, men kanske ha lite mer tålamod i sitt frejdiga spel och noggrannare. Vetlanda är snabba och starka i omställningarna och saknar Vänersborg skärpan så kommer gissningsvis Vetlandas uteblivna mål mot Bollnäs komma retroaktivt s a s.
Vetlanda favoriter.

IFK Rättvik – IFK Motala | Jumbomöte mellan Rättvik och Motala. Rättvik har en urstark defensiv och saknar inte kompetens för att ställa om och skapa farligheter framåt. Hade inte Kimmo Kyllönen stått i vägen i Vänersborgsburen senast så hade den matchen kunnat sluta annorlunda. Motala har en fin 6-1:a i ryggen och behöver komma upp i samma nivå även i bortamötet mot Rättvik. Motala favoriter.

Västerås SK – Frillesås BK | Tabellfemman Västerås har pressen på sig. Uddamålsseger i en målrik match senast mot Edsbyn. Kanske inte så övertygande som förväntat. Säsongen är fortfarande ung men 1/4 av grundserien är här. Frillesås har inlett serien starkt och har allt att vinna i matchen. Intressant att se Frillesås behärskar stora isytorna i ABB-Arena. Nu har Frillesås äntligen fått börja träna på sin egen hemmaarena. Det gjorde man ihållande snö på torsdagskvällen.