Motala trivdes bäst i regnen och blåsten från Vättern på lördagen. Viktig seger för Motala i mötet mot Vänersborg. Inte minst visade östgötarna på god moral och att man har den glöd som behövs för att vinna elitseriematcher.

Målsnålt när Hammarby tog emot Frillesås inför nära 2 000 åskådare. Första målet dröjde ända till andra halvlekens 15:e matchminut då Tero Limatainen visade prov på sin bollteknik när han gav Frillesås ledningen. Frillesås hade bud på att göra även 2-0, men alldeles därpå kvitterade i stället Hammarby genom Adam Giljam och Isac Karlsson fastställde slutresultatet till 2-1. Hammarbys båda mål kom under sista “kvarta”.

Gripen och Sirius bjöd på underhållande och dramatisk bandymatch. Det skapades mängder av chanser åt båda håll. Sirius gick upp till ledning 0-2, men Gripen vände tillbaka till ledning 3-2. Sirius vände tillbaka till 3-4. Adam Rudell kvitterade på tilläggstid till 4-4 med sitt tredje mål i matchen.

IFK Motala – IFK Vänersborg 6-3 (3-2)
Mål, Motala: Philip Florén 2, Melker Westman 2, Jonas Enander, Viktor Hulthammar.
Vbg: Mikko Lukkurila 2, Joakim Johansson.
Utv, Motala: 5 VBG: 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 11-4 Hörnmål: 1-2
Publik: 384

Gripen Trollhättan BK – IK Sirius 4-4 (2-2)
Mål, GBK: Adam Rudell 3, Christoffer Norin.
IKS: Alexander Härndahl 2, David Thorén, Arvid Tapper,
Utv, GBK: 5 IKS: 10
Straffar: 0-0
Hörnor: 11-9 Hörnmål: 0-0
Publik: 788

Hammarby IF – Frillesås BK 2-1 (0-0)
Mål, HIF: Adam Giljam, Isac Karlsson.
FBK: Tero Limatainen.
Utv, FBK: 10
Straffar: 0-0
Hörnor: 12-7 Hörnmål: 0-0
Publik: 1 656