Villa Lidköping fastställde seriesegern i tisdags efter målkalas mot Frillesås då man vann med 11–5.Västerås SK slutar tvåa vilket är klart inför kvällens avslutande omgång. Villa tog där med sin fjärde raka serieseger, men trots total dominans i grundserien har Villa förlorat de senaste två finalerna. Först mot Edsbyn och senast mot Västerås SK.

Bollnäs slutar trea trots ett haveri i de senaste matcherna i avsaknaden av Erik Pettersson. Sirius har däremot efter en svag inledning i elitserien haft en stadig uppåtgående trend. Därmed har Sirius uppfyllt de förväntningarna laget haft i förhandstipsen inför årets säsong. Sirius gör sin bästa säsong på många många år och slutar fyra. I kväll möter man Villa Lidköping i en betydelselös match (?) eller är det i dag Sirius ska vända det brutala förlust sviten mot Villa. Villa kan välja att möta just Sirius på sin sida i slutspelet. Alternativet för Villa är Bollnäs.

Väljer Villa Bollnäs på sin sida så finns det chans att få sen en riktig holmgång mellan Aros-lagen och det kan bli ett riktig explosion vad gäller publiktillströmning om Västerås och Sirius möts i semifinalserien.

Men först ska åttondelarna bestämmas. Och här blir det spännande att följa i kväll. Vetlanda, Edsbyn och Sandviken gör upp om platserna 5, 6 och 7. Femman och sexan går direkt till kvartsfinal. Vetlanda och Edsbyn möts i kväll och spelar lagen oavgjort så är båda lagen vidare till kvartsfinal. Sandvikens AIK har fortfarande chans att nå sjätteplatsen – och en direktplats i kvartsfinal – inför avslutningen.

Gripen Trollhättan och Frillesås BK är redan klara för åttondelsfinal och de möts där i bäst av tre matcher. Som tabelläget är nu får Gripen fördel av hemmamatch i den avgörande tredje matchen. Men lagen har samma antal poäng och Frillesås kan passera Gripen om man tar fler poäng än Gripen i kvällens matcher. Gripen tar emot Rättvik och Frillesås spelar mot Västerås SK.
Det är sedan tidigare klart att Rättvik degraderas till Bandyallsvenskan.
Den sista slutspelsplatsen avgörs i kväll. Hammarby möter elvan Broberg/Söderhamn hemma i en helt avgörande match. Hammarby har bättre målskillnad så för Broberg krävs seger i kväll.

Senare i kväll görs slutspsvalen och den direktsänds i Radiosporten och du kan även följa det här på Bandyworld.com.

Till slutspelet hamnar Villa Lidköping BK och tvåan Västerås SK på olika sidor och möts tidigast i en SM-final.
Villa kommer att välja vilket av lag 3-4, Bollnäs GIF och IK Sirius, som ska hamna på sin sida i slutspelet och väljer sedan kvartsfinalsmotstånd mellan lag 5-10 (Sandviken/Edsbyn/Vetlanda, Gripen, Frillesås, Hammarby/Broberg.
Därefter väljer Västerås SK som tvåa kvartsfinalsmotstånd, sedan väljer Bollnäs Gif som lag tre medan Sirius får det motstånd som blir över.
Kvartsfinalerna och semifinalerna spelas i bäst av fem matcher medan åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre med lag 7 (Vetlanda/Edsbyn/Sandviken)–10 (Hammarby/Broberg) och Gripen och Frillesås ( lag 8–9). SM-finalen spelas i bäst av en.