Sirius har vänt till fördel efter två raka vinster och har nu greppet mot Vetlanda. Leder med 2-1 i matcher efter 3-0 i fredagens match hemma på Studenternas. Vetlanda har mycket av spelet i den första halvleken, men Anton Andersson i Sirius målet höll nollan. Sirius defensiv tvingade ut Vetlandas anfall i dåliga vinklar. Siriusförsvararen Sune Gustavsson utsågs till matchens lirare i Sirius.

Anton Andersson, målvakt i Sirius, kommenterade att han höll nollan så här i P4 Uppland:
– Framförallt så är det inte jag som håller nollan utan det är vi som håller nollan. Det är vi som gör en fantastiskt bra laginsats att de inte lyckas få in någon boll. Så det känns grymt skönt. 2-1 i matcher är bra läge.

Nu väntar fjärde matchen i Vetlanda på måndag.

IK Sirius  – Vetlanda BK 3-0 (0-0)
Målskyttar för Sirius; Alexander Härndahl 2, Alexander Karlgren.
Publik: 3 017
Sirius leder kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.