Kvalet till Elitserien inleddes i kväll. Ljusdal var nära skräll. Hälsingelaget ledde i halvtid mot Vänersborg och hade en tvåmålsledning med fyra minuter kvar att spela med tilläggstid. Linus Hagman och Juho Liukkonen såg till att under slutskedet reducera och kvittera till 7-7. Delad poäng på Idrottsparken i Ljusdal inför 1 008 åskådare.

Boltic fick drömstart mot Motala när Gustav Backman gav hemmalaget ledningen. Men under en olycklig minut för Boltic vände Motala till ledning efter mål av Philip Florén och Oskar Hulthammar. 1-2 var ställningen i halvtid. I andra ökade Motala på ledningen till 1-3 genom Philip Florén och 1-4 genom Melker Westman.

Kvällens resultat

Ljusdal – IFK Vänersborg 7-7 (4-1)
Målgörare, Ljusdal: Jonas Pettersson 2, Tim Stjernström 2, Tobias Blomqvist, Elias Swartswe, Rasmus Gustafsson.
IFK: Robin Lundqvist 2, Linus Hagman 2, Niklas Holopainen, Mikko Lukkarila. Juho Liukkonen.
Publik: 1 008

IF Boltic – IFK Motala 1-4 (1-2)
Målgörare, Boltic: Gustav Backman
Motala: Philip Florén 2, Oskar Hulthammar, Melker Westman.
Publik: 725