Anfallaren Linus Hagman är lämnar IFK Vänersborg efter två säsonger och är klar för Åby Tjureda. 
Linus har kritat på ett 2+1 kontrakt med klubben.
-Det var ett självklart val att välja Åby och jag tror att jag kommer kunna bidra både på och utanför isen, och det hoppas jag att jag kommer att göra också. Det verkar vara ett skönt och ungt gäng som är sugna på att lira så det ska bli riktigt kul.

-En snart 22-årig kille, som brinner otroligt mycket för bandyn, som älskar sin sport och gör allt för att den ska gå så bra som möjligt. Bosatt i Vänersborg med min sambo Ida men flyttar ner till Växjö så snart det blir klart med lägenhet, beskriver Lidköpings AIK fostrade Linus sig själv och som spelare; en straffområdesspelare, bra skytt, fasta situationer, straffar och sånt där. Skjuter rätt så hårt liksom. Rätt bra spelförståelse, det är väl mina styrkor.

Linus har redan hunnit med dryga 50 matcher i landets högsta serie. Linus är anfallare med ett bra avslut, 34 mål de två senaste säsongerna i Vänersborg och de två säsongerna innan dess hela 65 mål för Lidköpings AIK i Allsvenskan.

Juniortiden spelade Linus i Villa/Lidköping där det blev ett SM Guld säsongen 2019-20. Linus var även med i första P21 landslagsuttagningen inför P21-VM 2022 men skadade sedan handen. Elitseriedebut gjorde Linus borta mot Edsbyn med Villa/Lidköping 2020/21.

Hur var senaste säsongen i IFK Vänersborg?

-Nej men man har väl gått och grubblat en del, vad var det som jag gjorde som lede till att det gick som det gick, man rannsakar sig själv väldigt mycket och tittar sig i spegeln och kände väl att man inte var där man behöver vara för att lösa de här matcherna som var i slutet. Nej så riktigt surt för egen del och för laget också att självförtroendet var på botten, , så det låste sig för oss, Men det är bara upp på hästen igen både för mig själv och de andra som är kvar och för deras del ta sig tillbaka till Elitserien för Vänersborg ska inte vara i Allsvenskan, det tycker jag inte.

Åby är nykomlingar i Elitserien, Vad kommer krävas för att klara nytt kontrakt vilket alltid är svårt som nykomling?

-Till att börja med sätta defensiven för många lag kommer nog köra på oss då vi är just nykomlingar och kommer från Allsvenskan där det är lägre tempo, så vi kommer nog få försvara oss mycket. Sen ta vara på de chanserna vi får. I vissa matcher kommer nog ha spelövertaget och i andra inte, så ja försöka hålla defensiven och göra det så svårt som möjligt för motståndarna.

-Vi var och tittade på matchen ni gjorde mot Kungälv och när man sitter och tittar så känns det lugnt i defensiven, man bara väntar på att de ska komma, får ut dem brett och sen kontrar man och så skapar man kanske en hörna som man trycker dit. Jädrigt kul med juniorerna som är med och bidrar så pass mycket, Lukas Mattsson bland annat var riktigt vass där mot Kungälv, han har verkligen framtiden för sig, han såg riktigt lovande ut med den unga åldern.

Logo Åby/Tjureda IF

Nytt kontrakt: Linus Sandqwist, försvarare, (2026), William Liw, mittfältare, (2025).
Uppgift:  Viktor Lindahl, (2024 + 1 år). Ej ännu inte aktiverat plusår,  
Nyförvärv: Linus Hagman, IFK Vänersborg, (2+1 år, -26 +1), Kevin Runbom, Nässjö IF (1 + 1 år, -25 +1)
Kontrakt:
 Linus Hagman, Kevin Runbom, Linus Sandqwist,  (2026), William Liw (2025).Jonathan Svensson (2025), Gustav Wallin (2025), Viktor Johansson (2025), Måns Racov (2025), Algot Thuresson (225), Philip Lindqvist (20225)
Tränare: Johan Svensson, Huvudtränare (2025)