Emil Viklund och Juho Liukkonen har skrivit på kontrakt för nästa säsong då IFK Vänersborg. Siktet är förstås inställt på att ta Vänersborg tillbaka till Elitserien. 

Kalixsonen Emil Viklund kommer därmed göra sin trettonde säsong för IFK Vänersborg.

– Jag tog beslut ganska så tidigt att jag ska fortsätta i IFK, och jag ville inte avsluta min karriär med ett skadeår, säger Emil Viklund via klubbens hemsida.

Emil Viklund skadade foten under försäsongen i en träningsmatch  och spelade inte en enda elitserie eller kvalmatch under säsongen.

-Det var väldigt tungt när det stod klart att vi skulle åka ur. Brutalt jobbigt helt enkelt, och jag hade gärna velat vara med på isen. Jag har grubblat en del på vad som hände, men det är klart att vår spelartrupp har tunnats ut de senaste åren. Sedan blev det flera skador och långtidsskador på Blomster och mig. Så vi räckte helt enkelt inte till och över en hel säsong brukar det jämna ut sig, menar Emil.

20 Juho Liukkonen IFK Vänersborg Finske veteranen Juhol Luikkonen, 40 år, gör sin sjunde säsong i Vänersborg. Har tidigare även spelat för IFK Helsingfors, Bollnäs GIF och Kampparit.

-Det känns skönt att det redan är påskrivet och klart. Det är det enda rätta för mig att fortsätta i IFK då jag vill vara med och hjälpa föreningen tillbaka till Elitserien. IFK ville att jag skulle vara på isen och inte köra lagbussen så det blir att jag spelar ett år till.

-Inför denna säsong som varit hade jag tankar på att det blir sista säsongen för mig som spelare. Men efter matchen mot Boltic i Karlstad när vi vann men Ljusdal tog poäng av Motala och det var klart att vi skulle spela i Allsvenskan så kände jag redan i omklädningsrummet att jag vill göra mitt yttersta för denna förening och fortsätta spela en säsong till. Det tog nog bara ca tio minuter efter matchen var slut fram till att jag hade bestämt mig för det. Det var en väldigt tuff känsla när vi åkte ut, det var en helt ny känsla för mig jag har aldrig upplevt något liknande inom bandyn tidigare. Men för mig är det enda rätta att försöka ta oss tillbaka till Elitserien där vi hör hemma.

Klart är att försvararen Joakim Johansson avslutar karriären och att Linus Hagman lämnar IFK och har skrivit på för Åby Tjureda IF.