Pontus Blomberg spelar vidare i Vetlanda BK. Han har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong. “Det var självklart att köra vidare” säger Blomberg.

Pontus Blomberg har spelat 327 elitserie- och slutspelsmatcher. Det kommer bli fler, det står klart efter att Blomberg i dagarna skrivit på ett kontrakt över säsongen 2024/2025.
– Det var självklart att spela vidare för min del. Vi har genomfört en bra säsong, en rolig säsong. Höjdpunkten var såklart att ta sig vidare från kvartsfinal, men det var också häftigt att kunna utmana i en semifinal. Känslan är lite som efter förra säsongen, men på en högre nivå. Vi tog fler poäng den här säsongen och var bättre, säger Pontus Blomberg via klubbens hemsida.

– Nästa säsong kommer vi behöva vara ännu bättre. Lagen kommer ta oss på ännu mer allvar, så vi kommer behöva bredda vårt spel ännu mer. Men vi kan förhoppningsvis börja på en högre nivå och fortsätta finslipa vårt spel. Det är skönt att få den kontinuiteten.

Säsongen som gick spelade Blomberg 33 matcher där han svarade för två mål och 19 assist. Under Elitserien var han lagets fjärde bästa poänggörare. Sportgruppens Andreas Söderman säger såhär om att Blomberg spelar vidare i VBK.
– Vi är väldigt glada för att få ha sett en helt skadefri Pontus Blomberg den gångna säsongen och han gjorde en bra säsong för oss, med ett kanske ännu tydligare defensivt fokus än tidigare. Därför känns det skönt att vi ser på samma sätt på satsningen framöver och att han fortsätter i moderklubben även nästa säsong.