Viktor Lindahl återvänder till moderklubben Vetlanda BK för spel de kommande två säsongerna.

Viktor Lindahl, född 2002, lämnade när han klev ur junioråldern Vetlanda BK för spel med Åby. Där har han under de senaste tre åren varit en av lagets viktigaste spelare och som ytterhalv vann han säsongen 2023/2024 allsvenskans poängliga då han svarade för 12 mål och 45 assist på 22 spelade matcher. Nu är det dags att flytta hem, från Växjö till Vetlanda, från Åby till VBK.
– Jag kommer från en bra säsong i Åby och kände att jag ville ta ett steg till. Sedan fick jag chansen att vara med i en semifinal med VBK mot Villa och fick smak på det kan man väl säga. Jag känner att Vetlanda är ett lag som kommer att vara med i toppstriden och det är något jag vill bidra till, säger Lindahl.

Lindahl som själv beskriver sig som en spelskicklig spelare, med bra klubbteknik, “lite av en lirare”, har oftast spelat ytterhalv. Målet är att ta en plats i truppen och startelvan.
– Jag är fullt med på den satsningen Vetlanda gör och jag vill bidra på det sättet tränaren vill. Jag känner många spelare i laget, jag har haft Sigge tidigare, och jag har väl alltid haft en förhoppning om att någon gång komma tillbaka till VBK.. Nu har jag fått tre säsonger med seniorbandy i Åby och känner att det här är rätt steg för mig att ta, säger Viktor Lindahl.

Viktor Lindahl är VBK:s andra nyförvärv inför säsongen 2024/2025 och har skrivit på för två säsonger. Sportgruppen säger såhär om värvningen.
– Vi har haft koll på honom under flera år och senaste året har han tagit stort steg i sin utveckling i Allsvenskan som poäng- och assistligavinnare i serien. Det känns också roligt att kunna fortsätta på VBK:s linje att få hem våra egenfostrade spelare till laget igen, säger Sören Johansson i VBK:s sportgrupp.