Felix Pherson

På julafton kom Villa med en julklapp till sina supportrar. Det är Felix Pherson har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben som lyder på tterligare tre säsonger.

– Det känns givetvis jättebra, allt har gått hyfsat snabbt och smidigt med allt. Vi stod mellan valet att stanna eller flytta hem men nu känns det skönt att beslutet är taget och nu ska sju år bli tio och det känns bra, säger Felix Pherson via klubbens hemsida.

Felix kom till Villa Lidköping inför säsongen 2017/2018 efter uppbrott från Vänersborg under säsongen. Felix har sedan dess varit en spelare som starkt bidragit till Villas framgångar.

– Allt är så tryggt här i Lidköping. Vi trivs jättebra med både föreningen och staden. Här har jag blivit allt jag kanske inte trodde att jag skulle bli. Jag har blivit både pappa, 30 år och ska starta ett nytt kapitel med jobb så det är en spännande tid som väntar.

Det känns som du trivs med din närvaro här?

– Så är det. Allt är grymt i Villa Lidköping. Det är ordning och reda på sker och det är en fantastisk stad att bo i och framför allt finns det fina golfbanor och det gillar jag.

Felix har de senaste säsongerna tillbringat tid med spelare i truppen som tillsammans har format några av de bästa upplagorna som klubben någonsin haft eller som Felix själv säger:

– Vi har haft nästan sinnessjuka upplagor i Villa med alltid slagkraftiga lag. Mitt första år så åkte vi ut snöpligt i en femte avgörande semifinal men man visste redan då att man spelade i ett lag som skulle vara med och utmana i många år framåt. Villa ska klappa sig själva på axeln, man har gjort ett fantastiskt arbete med egna ungdomar så som Martin Karlsson, Ludvig Johansson, Joel Broberg – som idag har blommat ut till storspelare. Det i kombination med spelare utifrån har varit ett framgångsrecept.

Du har fått vinna två SM-guld här, hur är det med suget på det tredje?

– Vi spelar ju för att vinna, någonstans så kanske vi skulle ha vunnit något mer guld under de här åren så man är extra sugen nu på att ta det tredje guldet. Vi vet vad som krävs så nu gäller det att sätta oss själva i en så bra position som möjligt för att ta oss till Västerås i mars.