Regerande mästarna och regerande Cup-mästarna Västerås SK och Villa Lidköping BK är båda klara för helgens slutspel i Svenska Cupen för herrar. Västerås möter Vetlanda  och Villa Lidköping möter Edsbyn.

Villa Lidköping har tagit sig till slutspelet utan några större bekymmer. Trots att flera spelare varit borta till och från har man bara tappat en poäng i gruppspelet.

Västerås SK har tappat poäng mot Bollnäs och föll mot Sandviken i den för cupen betydelselösa matchen.

Bandyworlds intryck är att Västerås har haft den högsta topp-nivån av lagen i cupen så här långt. Västerås visade prov på riktigt fin bandy i matchen mot Sirius. Sirius saknade dock flera spelare i den matchen. Västerås hade stora bekymmer med Vetlanda i kvartsfinalserien som Västerås vann med 3-1 i matcher efter 6-3, 3-5, 4-3, 4-3 (Västerås-Vetlanda).

Villa har gått igenom gruppspelet utan att behöva plocka fram sin högsta nivå, frågan är om laget har möjlighet att ta fram den för det behövs i helgen för att klara Edsbyn i semifinal och troligen Västerås i finalen. Johan Löfstedt och Christofer Edlund spelade inte den sista gruppspelsmatchen mot Hammarby.

Tipset blir en final mellan Villa och Västerås på söndag där Västerås får ses som favorit. Det är i alla fall Bandyworlds tips.