Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy har tecknat ett nytt femårsavtal med SVT rörande tv-sändningar av Bandyfinalen. Finalen har fått en ny hemvist i ABB Arena Syd i Västerås, men något som däremot kvarstår även framöver är att dam- och herrfinalen kommer att direktsändas i SVT.

Lördagen den 16 mars 2024 spelas dam- och herrfinalen i bandy i ABB Arena Syd, Västerås. En högtidsdag för alla idrottsintresserade i Sverige och nu står det klart att svenska folket även framöver kommer att kunna följa festen i SVT. Föreningen Svensk Elitbandy och Svenska Bandyförbundet har nämligen nått en överenskommelse med SVT om ett nytt femårsavtal rörande tv-sändningarna av Bandyfinalen.

– Det är en stor och viktig helg för svensk bandy i stort och det betyder mycket för oss att kunna säkra upp den långsiktiga exponeringen i SVT kring den. Vi ser mycket fram emot en fullspäckad finalhelg i Västerås med såväl dam- och herrfinalen som ungdomsfinalerna, som åter är tillbaka under samma helg, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Svenska Bandyförbundet.

– Det betyder väldigt mycket för oss att SVT ser ett stort värde i att sända ett av världens, årligt återkommande, mest traditionsrika idrottsevenemang. Finalen 2024 blir den 118:e i obruten svit och vi är väldigt glada över att SVT kommer vara med oss åtminstone till den 122:a. Det här avtalet harmoniserar även i längd med det avtal vi har för Elitserien med Bonnier News och båda parterna kommer därför kunna sända finalen under de kommande fem säsongerna, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.