Bollnäs tog sin femte raka seger i elitserien och toppar serien utan poängtapp. Erik Pettersson tremålsskytt för Bollnäs. Västerås lyckades inte komma upp i samma nivå som i onsdags mot Villa. Magnus Joneby gjorde comeback och gjorde dessutom mål för sitt Västerås. Västerås saknade skadade Max Mårtensson och Pontus Vilén. Återigen över 2 000 som såg matchen i Bollnäs.

Gripen tog en ny seger efter dramatisk avslutning mot Edsbyn. Johan Esplund punkterade matchen med 4-2 på tilläggstid. Det blev hetsigt slut med flera utvisningar och både gruff och efterslängar. Seger för Gripen som är med i toppen av tabellen som obesegrade så här långt.

Säsongens hittills största publiksiffra noterades när Villa Lidköping tog emot Vänersborg i västgötaderbyt. Över 3 000 åskådare fick se Villa dra i från komfortabelt mot Vänersborg. IFK gav inte upp utan gjorde match av det, även om Villaseger aldrig var hotad. Noterbart är att Tim Persson spräckte sin personliga målnolla för säsongen. Det blev dessutom hela tre mål från Tims klubba. Felix Persson tillbaka i Villa efter sin skadefrånvaro i två och en halv match. Joel Broberg väntas vara borta ytterligare tre veckor från spel.
Stark insats av Vänersborg trots allt när Rickard Wallin Kamperin gjorde comeback. IFK saknade Lukas Forsström, avstängd,  Mikko Lukkarila, skadad, och vilande Adam Blomster. Dessutom långtidsskadade Emil Viklund.

Hammarby tog sin andra raka seger när Motala besegrades. David Jansson gjorde hela fem mål för sitt Hammarby.  Robin Sundin saknades för Hammarby i matchen. Publiken sviker Hammarby. Bara lite drygt 400 åskådare i Gubbängens ishall.
Motala väntar fortfarande på sina första poäng. Nästa försök är mot Sirius hemma.

Sirius vann mot Broberg med 6-3 efter hela 5-0 redan efter första halvlek. Ted Bergström Heramb tre och Alexander Härndahl tvåmålsskyttar för Sirius. Broberg tar sig an Sandviken i nästa match.

Sandviken besegrade Frillesås med 7-5. SAIK studsade således tillbaka efter förlusten mot Bollnäs senast med Frillesås inte orkade hålla sig på samma nivå som när Vänersborg besegrades i onsdags. Linus Jönsson tremålsskytt för Frillesås.

Vetlanda vann igen, men “bara” med 1-3 i bortamötet mot Rättvik. Sebastian Ytterell saknades i Vetlanda i kväll. Rättvik som spelar seriens målsnålaste matcher inför ett par hundra åskådare. Vetlanda upp på en fjärde plats i tabellen. Rättvik i botten men med Motala efter sig. Rättvik åker till Vänersborg för spel mot IFK där i nästa omgång. Vetlanda möter serieledande Bollnäs i nästa omgång.

Bollnäs GIF – Västerås SK 7-4 (3-1)
GIF: Erik Pettersson 3, Linus West 2, Denis Sadakov, Rasmus Skarps.
VSK: Emil Juhlén, Magnus Joneby, Viktor Spångberg, Jesper Jonsson.
Utv, GIF: 10 EIF: 10
Hörnor: 9-11
Publik: 2 011

Gripen Trollhättan BK – Edsbyn 4-2 (2-0)
Mål, GBK: William Arvidsson, Felix Callander, Viktor Pettersson, Johan Esplund.
EIF: Oscar Wikblad, Teemu Määttä.
Hörnor: 8-12
Utv, GBK: 3×10 EIF: 3×10
Publik: 689

Hammarby IF – IFK Motala 9-4 (4-2)
Mål, HIF: David Jansson 5, Isac Karlsson 2, Fredrik Lönn, Robert Rimgård, .
IFK: Philip Florén, Jonas Enander, Viktor Hulthammar, självmål.
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 6-9 Hörnmål: 2-2
Utv, HIF: 5, 2×10 IFK: 10
Publik: 422

IFK Rättvik – Vetlanda BK 1-3 (0-2)
Mål, IFK: Oskar Svensson.
VBK: Joakim Carlström 2, Axel Ekholm
Utv, –
Hörnor: 5-17 Hörnmål: 0-1
Publik: 266

Sandvikens AIK – Frillesås BK 7-5 (3-2)
SAIK: Joel Engström 2, Dennis Henriksen, Marcus Öhman, Daniel Berlin, Hannes Edlund, Elliot Hellström.
FBK: Linus Jönsson 3, Niklas Valtanen, Nico Nevalainen.
Utv, SAIK: 10 FBK: 10
Hörnor: 8-10 Hörnmål: 2-2
Publik: 628

IK Sirius – Broberg/Söderhamn IF 6-3 (5-0)
Mål, IKS: Ted Bergström Heramb 3, Alexander Härndahl 2, Kalle Mårtensson,
BIF: Robin Öhrlund, Tatu Ässämäki, Martin Söderberg.
Utv, IKS: 10 BIF: 4×10
Straffar: 2-0 Straffmål: 2-0
Hörnor: 4-10 Hörnmål: 2-1
Publik: 655

Villa Lidköping BK – IFK Vänersborg 9-6 (6-2)
Mål, VLBK: Tim Persson 3, Christoffer Edlund 2, Martin Hammarberg, Felix Persson, Petter Björling, Gustav Friman.
IFK: Linus Hagman 3, Niklas Holopainen 2, Juho Liukkonen.
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 15-7 Hörnmål: 2-1
Utv, VLBK: 3×10 IFK: 2×10
Publik: 3 069