Elitseriens kvällsmatcher bjuder på spänning och dramatik!

Två lag som jagar toppen, tabellsexan Edsbyns IF och tabellfemman Västerås SK, ställs mot varandra i en kamp om herraväldet. Västerås, som nyligen föll mot Bollnäs, kommer till spel utan Pontus Vilén och Max Mårtensson på grund av skador, och Robin Andersson av privata skäl. Edsbyn, å andra sidan, har behållit samma utespelare i alla matcher, men roterat på målvaktssidan. Dessa lag möttes i semifinalserien förra året, vilket lovar en intensiv match!

Samtidigt utspelar sig ett viktigt möte i bottenstriden. IFK Vänersborg, som ligger tolva, tar emot IFK Rättvik, som ligger 13:e. Trots förluster mot tabellettan och tabelltvåan Bollnäs och Villa, har Vänersborg visat styrka och uthållighet. Med två knappa förluster mot Gripen och Frillesås, samt en bortaseger mot Sandviken, är de redo att ta sig an Rättvik.

Vänersborgs offensiv har varit stark, och om det var flest antal mål som gällde, hade de legat 7:a i tabellen. Men nu står de inför Rättvik, som hittills gjort minst antal mål, endast 12. Rättviks defensiv har dock varit solid, med sex lag sämre än dem så här långt.

Vänersborgs trupp har varit osäker under inledningen av säsongen på grund av alla de skador man har och har haft i truppen. Men nu är Lukas Forsström tillbaka igen efter två matchers avstängning. Trots frånvaron av Emil Viklund, Adam Blomster och Mikko Lukkarila, har juniorerna Isac Stolt och Vincent Mayborn klivit fram. Dessutom har Richard Wallin Kamperin gjort comeback, och spelade sin första elitseriematch sedan 2018.

Så spänn fast säkerhetsbältet, för kvällens matcher kommer att bli en åktur du inte vill missa!