Det är en spännande kväll i herrarnas elitseriebandy med sju matcher på schemat. Komplett omgång med start samtidigt vilket innebär att bandyfans kommer att ha mycket att följa i kväll. Två derbyn på programmet. Dessutom toppmatch mellan Vetlanda och Västerås. Elitserien är ett riktigt getingbo. Ovisst särskilt med tanke på att många trupper har tunnats ut just nu till följd av skador och sjukdomar. Oväntade comebacker och övergångar verkar inte orimligt på sina håll.

Skadedrabbade Broberg/Söderhamn IF (10:e plats) spelar mot Bollnäs GIF (1:a plats). Broberg jagar nyförvärv efter att fått truppens tillfälligt desarmerad på grund av skador. Bollnäs har avstängd spelare. Det är ett hälsingederby, vilket alltid ger en extra krydda till matchen.

Sedan har vi Edsbyns IF (8:e plats) som tar emot IFK Rättvik (14:e plats). Edsbyn har haft en stark säsong hittills och kommer att vara favoriter i detta möte, men Rättvik får möjligen Christian Mickelsson tillbaka i kväll. Christian lär vara sugen på att visa Edsbyn vad det gick miste om. Edsbyn har haft flera spelare med skavanker, lite oklart vilka spelare man väljer att spela med i kväll.

Frillesås BK (11:e plats) ställs mot IK Sirius (13:e plats) i en match som kan gå åt båda hållen. Båda lagen har haft blandade resultat den här säsongen och kommer att vara angelägna om att ta hem segern. Frillesås energi var det inget fel på i onsdagens match mot Gripen, kanske snäppa ett steg till i kväll. Sirius har inte haft någon bra elitseriestart. Liknar fjolåret mycket där man hade en svag inledning.

Gripen Trollhättan BK (5:e plats) möter Villa Lidköping BK (2:a plats) i en match där Villa Lidköping kommer in som favoriter. Men Gripen har visat att de kan stå upp mot de bästa och kommer att ge allt för att skrälla. Detta är också ett västgötaderby, vilket alltid ger en extra krydda till matchen. Gripen ger aldrig upp och kommer alltid tillbaka, även när laget inte riktigt kändes igen i onsdags.

Hammarby IF (7:e plats) tar emot IFK Vänersborg (9:e plats) i en match som kan bli mycket jämn. Båda lagen har visat bra form och det kommer att bli en hård kamp om poängen. Dessvärre har Vänersborg skador och sjukdomar och laget tvingas leta långt bort efter ersättare. Vänersborg behöver få till en bredare trupp till nästa säsong. Vänersborg behöver Blåsut i Bandyallsvenskan.

IFK Motala (12:e plats) möter Sandvikens AIK (6:e plats) i en match där Sandviken kommer att vara favoriter. Men Motala har visat att de kan stå upp mot de bästa och kommer att ge allt för att skrälla.

Slutligen men inte minst har vi Vetlanda BK (4:e plats) som tar emot Västerås SK (3:e plats). Detta är ett möte mellan två lag som har haft starka säsonger och det kommer att bli intressant att se vem som kommer ut på topp.
Det kommer att bli en spännande kväll med mycket bandy. Vi ser fram emot att se vilka lag som kommer att ta hem segern i sina respektive matcher.

Läget i Spelartrupperna – Vad vet vi?

Vi uppdaterar här med spelare som inte kommer att spela i kväll: Tipsa oss gärna om de hört något spännande: webmaster ( @ ) bandyworld.se

Bollnäs GIF
Verkar helt däremot är Rasmus Skarps avstängd i kväll och de två följande matcherna och det är fortsatt osäkert med läget för Jens Wiik. Jens spelade inte derbyt mot Broberg på fredagskvällen.

Broberg Söderhamns IF

Saknar Robin Söderlund, väntas vara borta 4-6 veckor skadad, Hampus Lindén, långtidsskadad, och Tatu Ässämäki är borta någon vecka eller så. Broberg letar ersättare. Nu har ledaren Andreas Westh även licens för Broberg, vilket även Alexander Sundström och Kristian Söderlund har. Om de aspirerar för A-laget eller om det är spelare för Brobergs reservlag i div 2 återstår att se. Det är det troliga.

Edsbyns IF
Noa Djäkner, Jesper Granqvist, Jocke Svensk och Marius Åström var osäkra om de kunde spela i kväll. Jesper Granqvist, Joakim Svensk och Marius Åström är tillbaka i kväll. Tyler Myrmo gör debut?

Frillesås BK
Verkar piggt och helt efter onsdagens drabbning mot Gripen. Tero Limatainen hade inte spelat matchen dessförinan.

Gripen Trollhättan BK
Ilja Grachev är fortsatt skadad.  Adam Rudell och Philip Larsson vilar.

Hammarby IF
Arvid Kihlström är fortfarande skadad. Robin Sundin är tillbaka i spel.

IFK Motala
Anton Spångberg som varit långtids frånvarande från bandyn efter hjärnskakning. Nu har Anton kommit så långt att han varit med två elitseriematcher i år. Han fanns med i laguppställningen vid årets första seger för laget hemma mot Sirius. Däremot spelade inte Anton senast mot Rättvik på bortaplan.

IFK Rättvik
Rinat Shamutsov har varit borta ett tag till följd av skada. Nyförvärvet Christian Mikckelsson spelar i kväll.

IK Sirius
Stefan Kröller har varit borta efter en hjärnskakning. Stefan spelar inte i kväll heller. Inte heller Alexander Karlgren.

Vetlanda BK
Elliot Fröjd som lånats ut till Lidköpings AIK i allsvenskan är klar för spel med Vetlanda i kväll.
Anfallaren Joachim Carlström är tillbaka efter vila efter skada.

Villa Lidköping BK
Joel Broberg närmar sig spel efter sin skada, men det dröjer kanske något vecka till innan det är dags för match.

IFK Vänersborg

Huvudtränaren Jesper Bryngelsson gör comeback som spelare i kväll. Sebastian Brandt från Örebro SK lånas in för IFK Vänersborg, skriver TTElA.
Emil Viklund, Adam Blomster, Mikko Lukkarila och Hugo Nyman är borta skadade. Dessutom har flera spelare varit sjuka i veckan.

Västerås SK
Jesper Larsson, som valde att bryta med Bollnäs GIF, är nu klar för Västerås SK. Jesper spelar dock inte i kväll. Det gör däremot Emil Juhlén som växlar spel mellan TB  Västerås och Västerås SK.
Västerås har Pontus Vilén och Max Mårtensson skadade.

 

Grundserie

1
Logo
Bollnäs GIF
7
6
1
0
39 – 15
13
2
Logo
Villa Lidköping BK
7
6
0
1
52 – 19
12
3
Logo
Västerås SK
7
5
0
2
38 – 27
10
4
Logo
Vetlanda BK
7
3
3
1
31 – 21
9
5
Logo
Gripen Trollhättan BK
6
3
3
0
30 – 23
9
7
Logo
Hammarby IF
7
3
0
4
28 – 33
6
8
Logo
Edsbyns IF
7
3
0
4
23 – 30
6
9
Logo
IFK Vänersborg
7
2
1
4
34 – 35
5
11
Logo
Frillesås BK
7
2
1
4
25 – 37
5
12
Logo
IFK Motala
7
2
0
5
28 – 37
4
13
Logo
IK Sirius
7
2
0
5
19 – 44
4
14
Logo
IFK Rättvik
7
0
0
7
17 – 39
0