Tre matcher i kvällens elitserie. Topplagen Villa Lidköping, Västerås och Vetlanda möter tre lag som har haft det lite trögare i elitseriestarten. Vänersborg överraskade sist mot Hammarby trots alla skador. Nu ställs man mot regerande mästarna Västerås SK.
IFK Motala har inte alls från stabilitet i spelet denna säsongen, men brukar kunna ge Villa bra motstånd.
Skadedrabbade Broberg tar emot Vetlanda som har haft en bra säsong.

 

Broberg/Söderhamn IF mot Vetlanda BK: Broberg/Söderhamn IF, som för närvarande ligger på 11:e plats i tabellen med 5 poäng, kommer att möta Vetlanda BK, som ligger på 6:e plats med 9 poäng.

Matchen är uppskjuten från i går. Broberg har för närvarande finns Robin Öhrlund, Tatu Ässämäki och Hampus Lindén på skadelistan. Dessutom klev Edvin Wigren och Jaakko Hyvönen av med känningar under matchen mot Bollnäs, och ett sent beslut kommer att tas om huruvida det blir spel eller inte.

Om dessa spelare också saknas, har Broberg breddat med comebackande Erik Jonsson och Alexander Sundström, lån från Skutskär,  som kommer att finnas tillgängliga om det behövs. Även Henrik Rehnvall kommer att finnas tillgänglig för att backa upp Max Bergström. Detta kan vara en möjlighet för laget att visa sin djup och förmåga att anpassa sig till utmanande situationer.

Villa Lidköping BK mot IFK Motala: Villa Lidköping BK, som för närvarande ligger på en stark andra plats i tabellen med 14 poäng, kommer att ta sig an IFK Motala, som ligger på 13:e plats med 4 poäng. Villa Lidköping BK kommer att försöka befästa sin position i toppen av tabellen, medan IFK Motala kommer att kämpa för att förbättra sin position och lämna bottenstriden.
Positivt för Villa Lidköping är att Joel Broberg, enligt Nya Lidköpings Tidningen, gör comeback efter en längre tids frånvaro på grund av skada.

Västerås SK mot IFK Vänersborg: Västerås SK, som för närvarande ligger på fjärde plats i tabellen med 12 poäng, kommer att möta IFK Vänersborg, som ligger på 9:e plats med 7 poäng.

Västerås SK truppen har fyllts efter skador. Pontus Vilén och Max Mårtensson är långtidsskadade vilket gjort att VSK nyligen värvat in Jesper Larsson från Bollnäs och Emil Juhlén från Tillberga för att bredda truppen

Vänersborg har en rad spelare på skadelistan. Tränaren Jesper Bryngelsson kastade in sig själv till följd av den långa frånvarolistan. Nu är lånet Sebastian Brandt från Örebro SK klart för spel.