Broberg visade fin moral, möjligen en effekt av att rutinerade Erik Jonsson gjorde comeback för Broberg. Efter Vetlandas rivstart med snabba mål så tappade man spelet. Även i den andra halvleken inledde Vetlanda starkt men tappade sitt spel och kommandot i matchen. Broberg jobbade sig tillbaka och kunde vända och vinna matchen.

Erik Jonsson gör comeback för sitt Broberg. Han såg även till att reducera till 1-2 på en hörna. Vetlanda rivstartade matchen med tre snabba mål. Ett blev dock bortdömt. Axel Ekholm tvåmålsskytt, men det ena bedömde domaren som ett självmål.
Jaako Hyvönen kvitterade i inledningen av andra halvlek för hemmalaget. Direkt därpå återtog Vetlanda ledningen men målet bedömdes som att målgöraren liggandes på isen. Strax därefter gav Martin Söderberg ledningen i matchen för Broberg till 3-2. Vetlanda gav inte upp. På mindre än tre minuter återtog Vetlanda ledningen efter mål på Joakim Carlström på en hörna och Emil Fedorov på en straff. Matteus Liw höll sig framme på en retur. Strax därefter ökade Jaako Hyvönen på till 6-4, ett hörnmål.

 

Motala gjorde en bra match mot Villa Lidköping som ändå var för stora mot östgötarna.  Stabilseger för Villa med stark defensiv och bra offensiv. Sju mål trots en storspelande Jussi Altonen i Motalamålet. Joel Broberg tillbaka i Villa, vilket betyder mycket för Villas defensiv, men även framåt. Det visade Joel med att göra två mål.

Joel Broberg gjorde comeback efter sju matcher skadefrånvaro. Alldeles före halvtid ökade han på Villas ledning. Detta efter att stulit bollen från Motalaspelare vid mittlinjen och därefter på egen hand tog sig igenom Motala försvaret och satte bollen bakom storspelande IFK-målvakten Jussi Altonen. Tim Persson gav Villa ledningen efter förarbete av Felix Persson. I andra ökade Christoffer Edlund på 3-0 och spelade därefter fram Felix Persson som utökade Villaledningen till 4-0. Sedan hittade Martin Karlsson fram med en boll till Tim Persson som utökade ledningen till 5-0 med sitt andra mål. På en straff utökade Christoffer Edlund ledningen till 6-0. Philip Floren reducerade till 6-1 innan Joel Broberg gjorde sitt andra mål och fastställde slutresultatet till 7-1 i sin comeback.

Vänersborg svarade för en ny skräll när man luggade Västerås SK i ABB-Arena. Ett rättvist resultat. 

Vänersborg fortsätter med sin starka skridskoåkning vilket skapade problem för Västerås i den första halvleken. Ställningen i halvtidsvila är 3-3. Västerås återtog ledningen till 4-3 i den andra men Vänersborg kvitterade till 4-4 genom nyförvärvet Sebastian Brandts andra mål i sin elitseriedebut. Linus Hagman klippte till med ett kanonskott och gav gästerna ledningen efter en period med stort bollinnehav av VSK. Kalle Lampinen hade ett jätteläge för Vänersborg att utöka ledningen till 4-6. I stället kvitterade Daniel Johansson till 5-5 på hörna för Västerås. Det blev även slutresultatet. Det är fjärde matchen på raken som skadedrabbade Vänersborg tar poäng. Detta trots alla skadebekymmer.

Broberg Söderhamn – Vetlanda BK   6-4 (1-2)
Mål, Broberg: Erik Jonsson, Marti Söderberg 2, Jaako Hyvönen 2, Matteus Liw.
Vetlanda: Axel Ekholm, Självmål, Joakim Carlström, Emil Fedorov.
Utv, B: 2×10 VBK: 2×10
Straffar: 1-1 Straffmål: 1-1
Hörnor: 3-11 Hörnmål: 2-2
Publik: 309

Villa Lidköping BK – IFK Motala 7-1 (2-0)
Mål, VLBK: Tim Persson 2, Joel Broberg 2, Christoffer Edlund 2, Felix Persson.
IFK: Philip Florén.
Utv, –
Straffar: 1-0  Straffmål: 1-0
Hörnor: 10-5 Hörnmål: 0-0
Publik: 1 729

Västerås SK – IFK Vänersborg   5-5 (3-3)
Mål, VSK: Oscar Gröhn, Rasmus Sjöström, Martin Flodström, Martin Landström, Daniel Johansson.
IFK: Kalle Lempinen, Sebastian Brandt 2, Joakim Johansson, Linus Hagman.
Utv, VSK 10. IFK 10.
Hörnor: 17-7 Hörnmål: 3-1
Publik: 883