Foto: Martin Gustafsson

Det har varit en intensiv landslagshelg på många håll. Inte minst i Katrineholm där både herr- och utvecklingslandslaget samlades.

Direkt efter fredagskvällens elitserieomgång begav sig 30-talet spelare till Kronfågel Arena i Katrineholm för landslagsläger, där både herr- och utvecklingslandslaget samlades. Lördag bjöd på träningspass och samkväm, medan söndagens höjdpunkt var en spännande internmatch mellan de båda landslagen. En samling som gladde både Mattias Sjöholm, förbundskapten för herrlandslaget, och Oskar Jonsson, förbundskapten för utvecklingslandslaget.

– Det har varit kul. Det är alltid kul att träffas och bolla idéer och tankar kring hur vi ska lägga upp det framöver. Fantastiskt roligt att få en match också. En bra match för oss att få möta ett lag som kliver på och trycker upp litegrann. Det blir lite annorlunda matcher och det är nyttigt, säger Sjöholm.

– En jättefin helg och matchen idag är otroligt rolig. Det är full fart. Båda lagen är offensiva i tanken och vi ger A-landslaget en rejäl match, så jag är jätteglad och nöjd med grabbarna, säger Oskar Jonsson.

Matchen ja. Den slutade med 7-5-seger för herrlandslaget efter att lagen vunnit varsin halvlek med 4-1 respektive 3-4.

– Lagsammansättningen är det Rehnholm (Mattias, ass förbundskapten reds. anm.) och Sjöholm som har stått för till mångt och mycket. Jag har varit med litegrann, men tanken är att de här killarna ska få visa upp sig och vara bra tillsammans. Det tycker jag att de är. Offensivt vågar vi stå upp högt och vi kör, kör, kör. Vi utmanar dem. De är underbara, grabbarna. De gör precis det, säger Oskar Jonsson och lyfter fram några spelares insatser lite extra.

– Kollar man på dagens match så är Gustav Friman underbar, tycker jag. Han är ett ständigt hot och han tar sig förbi sin gubbe om och om igen. Sedan är det ju Isac (Karlsson) som gör mål, naturligtvis. Mål behöver man göra i bandy. Det är alltid viktigt, men Friman tycker jag är den som sticker ut mest. Jag skulle kunna dra upp hela laget känns det som. Försvarsmässigt offrar vi oss allt vad vi har, men jag landar nog där. Målskytten och Friman.

Även herrlandslagets Mattias Sjöholm var mycket nöjd med matchen och med de många nya spelare som fanns med i hans herrlandslag.

– Det är många nya som vi vill få in i det här och i hur vi tänker. Framförallt har det varit fokus på att vara generösa mot varandra, sätta igång varandra och sätta igång bollen. Det tycker jag vi gör bra. Stundtals gör vi det jättebra. Sedan dippar vi lite på slutet och spelar lite omständligt och svårt och då blev det lite nerv också, säger han.

Härnäst tar herrlandslaget sikte på en träningsturnering mot andra nationer i januari månad.

– Det är den vi har som fokus nu att hitta spelare till och att få ihop en grupp, avslutar Mattias Sjöholm.

Matchfakta: Herrlandslaget – Utvecklingslandslaget
Mål: 0-1 25′ Isac Karlsson (Albin Rehnholm), 1-1 26′ Christoffer Edlund (Viktor Spångberg), 2-1 32′ Tobias Augustsson, 3-1 36′ Erik Pettersson, 4-1 39′ Philip Florén (Martin Landström), 4-2 49′ Isac Karlsson (Albin Rohlén), 5-2 50′ Christoffer Edlund (Viktor Spångberg), 6-2 61′ Martin Karlsson (Martin Landström), 6-3 67′ Gustav Friman, 7-3 70′ Joel Engström (Philip Florén), 7-4 81′ Isac Karlsson (Nicklas Ögren), 7-5 84′ Rasmus Skarps (Albin Bjerkegren).
Hörnor: A: 9 (0) U: 5 (0)
Utvisningar: A: – U: –
Domare: Jonas Kandell (HD), Emil Larshans & Calle Larshans (AD)
Plats: Kronfågel Arena, Katrineholm

Laguppställning Herrlandslaget:
2. Alexander Härndahl, IK Sirius
3. Joel Engström, Sandvikens AIK
4. Viktor Spångberg, Västerås SK
8. Philip Florén, IFK Motala
10. Martin Karlsson (K), Villa Lidköping BK
12. Tobias Augustsson, Villa Lidköping BK
15. Linus Pettersson, Bollnäs GIF
21. Christoffer Edlund, Villa Lidköping BK
22. Ludvig Johansson, Villa Lidköping BK
23. Erik Persson (MV), Bollnäs GIF
24. Martin Hammarberg, Villa Lidköping BK
25. Marcus Öhman, Sandvikens AIK
39. Martin Landström, Västerås SK
42. Anton Andersson (MV), IK Sirius
95. Erik Pettersson, Bollnäs GIF

Laguppställning Utvecklingslandslaget:
1. Viktor Birgersson (MV), Hammarby IF
2. Nicklas Ögren, IFK Motala
3. Rasmus Sjöström, Västerås SK
4. Sune Gustafsson, IK Sirius
5. Albin Bjerkegren, IFK Motala
6. Albin Rehnholm, Vetlanda BK
7. Albin Rohlén, IFK Motala
8. Vladimir In-Fa-Lin, Vetlanda BK
9. Gustav Friman, Villa Lidköping BK
10. Isac Karlsson, Hammarby IF
11. Kasper Sandgren, Bollnäs GIF
12. Erik Hagberg, Sandvikens AIK
14. Rasmus Skarps, Bollnäs GIF
15. Alexander Karlgren, IK Sirius
23. Benjamin Pizzoni-Elfving (MV), Sandvikens AIK