Sveriges trupp till trenationsturnering på Tingvalla isstadion i Karlstad.

Det är andra året i rad som turneringen avgörs i Karlstad och för det svenska herrlandslaget bjuder turneringen på de första efterlängtade internationella mötena sedan VM i Växjö/ Åby tidigare i år där Sverige vann VM-guld efter att besegrat Finland i finalen med 3–1.

– Vi är riktigt taggade på att spela den här turneringen och det ska bli spännande att återigen få mäta sig med världens absoluta toppnationer. Efter VM 2023 har vi slipat på vår spelidé och funderat en hel del på hur man ska ta det ytterligare framåt. Det ska bli spännande att äntligen få testa den i skarpt läge, säger förbundskapten Mattias Sjöholm.

– Det är som vanligt, och precis som det ska vara, hård konkurrens om platserna i truppen. Men jag assisterande förbundskapten Mathias Rehnholm har en bra bild av spelarna från det pågående elitseriespelet. Det var också en riktigt bra samling i Katrineholm i början på december där vi spelade en internmatch mot de som liksom knackar på dörren till A-truppen. Den matchen fick oss på tårna och att tänka till lite extra. Det tar vi med oss in i 3-nations turneringen nu. Nu finns det tid att testa lite framöver för att vara redo till VM när det kommer, avslutar Sjöholm.

Spelschema
Fredag 19 januari
18.00 Sverige – Finland

Lördag 20 januari
14.00 Norge – Finland

Söndag 21 januari
13.00 Sverige – Norge

Truppen:
Albin Airisniemi Sandvikens AIK
Alexander Härndahl IK Sirius BK
Christoffer Edlund Villa Lidköping BK
Christoffer Fagerström Västerås SK
Erik Persson Bollnäs GIF
Erik Pettersson Bollnäs GIF
Henrik Kjellsson Västerås SK
Joel Broberg Villa Lidköping BK
Linus Pettersson Bollnäs GIF
Ludvig Johansson Villa Lidköping BK
Martin Hammarberg Villa Lidköping BK
Martin Karlsson Villa Lidköping BK
Martin Landström Västerås SK
Nicklas Ögren IFK Motala
Nils Bergström IK Sirius BK
Viktor Spångberg Västerås SK