Helgens elitseriematcher. Det har jämnat till sig ordentligt i elitserien. Det är nära nog omöjligt att tippa utgångarna i matcherna.

Red: Det pratas mycket om publik, men man måste i åtanke att det är väldigt många som är sjuka covid19, RS-virus, plasma… och dessutom pressas hushållen av inflationen och räntorna som är en direkt följd av pandemin och Rysslands invasionskrig mot Ukraina. Hoppas inte bandysverige får panik utan fortsätter med det arbetet som läggs ner ute i Bandysverige. Inför kvällen så är det hela 3 000 åskådare som har biljett till toppmatchen Villa Lidköping och Sandviken i kväll. En riktig bra siffra!

I kväll

Broberg – Västerås – Broberg lär vara sugna på spel i kväll. Fick vända om i Arboga och vända hem utan spel mot Frillesås i onsdags. Suget Brobert mot Västerås som drabbats av ännu en skada, hjärnskakning igen, för Christoffer Fagerström senast. Västerås var inte effektivt senast och det kommer att krävas i kväll mot Broberg.

Edsbyn – Vetlanda – Två lag som det svajar en del om. Båda lagen tycks ändå vara på väg upp ur svackan. Men Edsbyn drabbat av ny skada i onsdags. Senast saknades Oscar Wikblad, Samuli Helavuori och Edvin Altberg. Lägg därtill att Jesper Granqvist skadade sig senast. Jonas Edling gjorde comeback för Edsbyn! Vetlanda har Philip Lennartsson långtidsskadad och Joakim Carlström har ryggproblem, men spelade senast mot Motala.

Rättvik Bollnäs – Även om laget bara tagit en poäng så har den enda poängen kommit på sistone och dessutom spelat jämna matcher mot topplag som Villa och Västerås. Bollnäs fick sig en rejäl propp mot Villa i onsdags och behöver höja sin nivå för att det inte ska bli ny förlust i kväll.

Villa – Sandviken – Storpublik väntas i kväll. 2 956 förköpsbiljetter är sålda. Formstarka lag Villa Lidköping serieledare tar emot tabellfyran Sandviken. Sandviken har verkligen överraskat så här långt under säsongen. Tror dock inte laget räcker till mot Villa i kväll som verkligen visade mästertakter i onsdagens match mot Bollnäs. Samtidigt är det så liten skillnad som gör för att det ska bli en jämn match i kväll. Kommer inte Villa upp i nivå med senast så kan det bli ett tufft möte för storfavoriterna. “Sixtens Brasklapp”: Och som tränaren Johan Sixtensson efter matchen senast så är det många med barn i laget och det går många sjukdomar just nu. Även om alla var friska i onsdags kan läget vara helt annorlunda till i kväll.

I morgon lördag

Motala Vänersborg – Intressant möte. Även om det blev förlust senast mot Vetlanda så verkar det inte varit något fel på inställningen. Kommer krävas hårt jobb mot Vänersborg i kväll. Vänersborg fortsätter att plocka poäng. Tappade ledning mot Edsbyn 3-0 till 3-3, men trots allt så är det för få som förväntat sig att Vänersborg skulle rå på Edsbyn inför säsongen och särskilt med tanke på skadeläget i truppen.

Hammarby Frillesås – Hammarby hade viktiga spelare borta till följd av sjukdom och skador senast, men höll trots det upp spelet mot Gripen som också har haft spelarfrånvaro och omsättning. Frillesås var i en liten svacka som bröts förra helgen i bortamötet mot Motala. Matchen i onsdags mot Broberg blev som bekant uppkskjuten till på måndag kommande vecka. Frillesås och Nässjö har skrivit ett utvecklingsavtal där den allsvenska spelaren Hampus Blomqvist för möjlighet att växla spel mellan lagen vid behov.

Gripen – Sirius – Gripen fortsätter att turbulent på spelarfronten till följd av skador och sjukdomar. Nu har laget fått in en tredjemålvakt ifall om att. Det är Anton Sandsjö som kliver in i Gripens målvaktstrupp. Sirius klättrar i tabellen. Även om senaste matchen vittnar om att defensiven kanske inte fungerar till 100% så gör laget fler mål än motståndarna. Det är det som räknas och är kul för publiken.

 

Grundserie

1
Logo
Villa Lidköping BK
12 11 0 1 90 – 31 22
2
Logo
Bollnäs GIF
12 9 1 2 64 – 36 19
3
Logo
Västerås SK
12 8 2 2 61 – 43 18
4
Logo
Sandvikens AIK
12 8 1 3 59 – 50 17
5
Logo
Gripen Trollhättan BK
12 6 3 3 52 – 46 15
7
Logo
Vetlanda BK
12 4 3 5 47 – 41 11
8
Logo
IFK Vänersborg
12 4 3 5 56 – 51 11
9
Logo
IK Sirius
12 5 0 7 43 – 66 10
11
Logo
Frillesås BK
11 3 2 6 42 – 57 8
12
Logo
Hammarby IF
12 3 1 8 42 – 60 7
13
Logo
IFK Motala
12 3 0 9 38 – 63 6
14
Logo
IFK Rättvik
12 0 1 11 34 – 65 1