Västerås och Gripen vann sina matcher i kvällens elitserie.

Västerås hade stora bekymmer med att avgöra mot tabelljumbon Rättvik. Efter 4-1 i halvtid med fördel för mästarna Västerås SK så närmade sig IFK Rättvik till 4-3. Det tredje IFK-Målet kom dock sent med när tre tilläggsminuter återstod av matchen. IFK Rättvik kom inte närmre i denna matchen. Det lär dock inte dröja länge innan Rättvik kommer att kamma hem sin första seger för säsongen. Den första poängen kom  förra veckan i bortamötet mot Frillesås.

Västerås hade fler chanser att avgöra matchen tidigare, men fick inte spelet att stämma mot ett Rättvik. Noterbart är att det är fjärde matchen på följd som Rättvik får med sig minst oavgjort i den s k “Hörnmatchen” som slutade 1-1. Västerås toppar hörntballen medan Rättvik är fortsatt jumbo men närmar sig framförvarande lagen.

Sjukdomar och skador fortsätter gäcka flera lag i elitserien. Två av de lagen som drabbats möttes i Slättbergshallen under kvällen när Gripen tog emot Hammarby.

I Gripen var Ilja Gratchev och Johan Esplund tillbaka efter sin frånvaro för en tid. Samtidigt som William Arvidsson, Viktor Hjelm och Theo Lewerin saknades.
Hammarby saknade sina forwards, dels skadade David Jansson. och dels Isac Karlsson samt även David Brodén. Isac och David var sjuka. I stället spelade Olle Öijer och Axel Sellin.

Det blev en målsnål tillställning till att börja med. 1-0 till hemmalaget i halvtid blev 1-1 tidigt när Robin Sundin kvitterade för Hammarby. Efter ett övertag av bollinnehavet i inledningen för Hammarby så var det ändå Gripen som återtog ledningen. Målet kom efter att Ilja Gratchev tog sig igenom på högerkanten och hittade fram till Saku Hämäläinen som gjorde sitt och Gripens andra mål för kvällen.

Hammarbys Adam Giljam drog på sig en onödig utvisning. Under utvisningsperioden  passade Adam Rudell på att göra sitt första mål för säsongen med en praktträff på en hörna som ökade på Gripens ledning till 3-1. Hammarby tog en timeout och lyckades därefter reducera till 3-2 genom från IFK Motala nyförvärvade Fredrik Lönn. Målet kom på en hörna. I Hammarbys försök att nå en kvittering öppnades det upp för Gripen som fick omställningslägen som man lyckades utnyttja på bästa sätt. Man ökade på till 4-2 genom Felix Callander och Victor Peterson fastställde slutresultatet till 5-2 för Gripen som hakar på i toppskiktet av årets jämna elitserie.

Västerås SK – IFK Rättvik 4-3 (4-1)
Mål, VSK: Jesper Jonsson, Robin Andersson, Daniel Johansson, Martin Flodström.
IFK: Patrik Backman, Jack Ternander, Jesper Hjelm.
Utv, VSK: 5, 2×10 IFK: –
Straffar:  1-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 15-6 Hörnmål: 1-1
Publik: 723

 

Gripen Trollhättan BK – Hammarby IF 5-2 (1-0)
Mål, GBK: Saku Hämälänen 2, Adam Rudell, Victor Peterson, Felix Callander.
HIF: Robin Sundin, Fredirk Lönn.
Utv, GBK: 10 HIF: 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 7-9 Hörnmål: 1-1
Publik: ca 650?