Aleksi Seppänen, som representerar Villmanstrands Veitterä, har valts till månadens spelare i den finska ligan. 

Seppänen, som lämnade IFK Motala till denna säsongen efter tre år, har bidragit till att lyfta Veitterä till förstaplatsen i herrarnas bandyliiga. Under december spelade Veiterä sex matcher och vann samtliga.

“Seppänen, 31, känd som en exemplarisk idrottsman och lagspelare, har totalt gjort fina 20 poäng (10 mål och 10 assist) på tio matcher den här säsongen, vilket placerar honom på fjärde plats i poängligan.”

Till ligans spelare i november utsågs anfallaren Tuukka Ässämäki JPS Jyväskylä.
Tuuka återfinns i den finska truppen som spelar Trenationers i Sverige i denna månaden. Det gör däremot inte Aleksei Seppänen.

Finland: Holopainen har tagit ut truppen till Trenationers i Karlstad – BandyWorld