Bandy-VM spelas först 2025. Men landslagens förberedelser har inletts inför Världsmästerskapen där både herrar och damerna spelas turneringen samtidigt. Det slutliga tillkännagivandet av platsen och arrangören kommer att tillkännages under de kommande veckorna.
Ari Holopainen har tagit ut sin första trupp efter bandy-VM i fjol och laget samlas till trenationersturneringen i Karlstad.

– Jag tycker att januarimötet är väldigt viktigt och det är jättebra att vi kan hålla igång landslagsverksamheten på det här sättet, säger förbundskapten Ari Holopainen.

Fem målvakter och 20 utespelare har preliminärt tagits ut i säsongens första A-landslagstrupp. Den slutliga storleken på gruppen som reser till Karlstad blir 19 spelare.

– Tillsammans med landslagsledningen har vi hunnit följa matcherna till viss del under den pågående säsongen, men truppen har i huvudsak tagits ut på basis av förra säsongens prestationer, berättar Holopainen.

Ari har i huvudsak tagit ut spelare från den svenska elitserien.
Från den finska ligan har följande spelare tagits ut. Eero Paavola, Narukerä, Tuukka Ässämäki JPS, Jimi Heinonen WP-35, Tuomas Liukkonen JPS. Däremot finns inte december månads spelare i den finska ligan, Aleksi Seppänen, med i truppen.

Finlands första A-herrlandslag säsongen 2023-2024.

Målvakter: Kimmo Kyllönen IFK Vänersborg, Jussi Aaltonen IFK Motala, Topi Peuhkuri Vetlanda BK, Isak Skog Gripen Trollhättan BK, Juuso Tervonen Gripen Trollhättan BK.

Utespelare Topi Saukkonen Sandviken, Elias Gillgren IFK Motala, Leevi Laitinen Bollnäs GIF, Tatu Ässämäki Broberg/Söderhamn Bandy, Matias Lehtonen Nässjö IF, Samuli Helavuori Edsbyn, Casper Hänninen IFK Motala, Eero Paavola, Narukerä, Teemu Määttä Edsbyns IF, Kalle Lempinen IFK Vänersborg, Niklas Holopainen IFK Vänersborg, Emil Fedorov Vetlanda, Riku Hämäläinen Bollnäs GIF, Jaakko Hyvönen Broberg/Söderhamn Bandy, Tero Liimatainen Frillesås BK, Nico Nevalainen Frillesås BK, Tuukka Ässämäki JPS, Joona Rajala IFK Motala, Jimi Heinonen WP-35, Tuomas Liukkonen JPS, Saku Hämäläinen Gripen Trollhättan BK.