Topi Peuhkuri höll nollan när Vetlanda besegrade Motala. En jämn match där Vetlanda vann med 3-0. Två mål av Joakim Carlström och ett av August Ljung när Vetlanda hämtade hem två poäng.

Matchen som avbröts för en tid sedan till följd av issprickor blev uppskjuten 40 minuter till följd av nya sprickor. Matchen kom i gån 40 minuter försent och spelades 3×30 minuter. Vetlanda hade det mesta innehavet medan Motala hade lite för bråttom när man hade bollen. Viljan saknades inte hos hemmalaget och chanser hade man också. Bland annat ett skott som tog klockrent i ribban.

Vetlanda klättrar med segern till femte plats. Nu väntar landslagsuppehåll och därefter återstår fem omgångar i grundserien. Nästa match för Vetlanda är mot Gripen borta 27 januari.
För Motala var detta fjärde raka förlusten och nu väntar topptrion Västerås SK, Bollnäs och Villa Lidköping. IFK avslutar mot Hammarby och Vänersborg. Man ligger fem poäng efter Hammarby som innehar den sista slutspelsplatsen och tre poäng efter Vänersborg som som ligger över kvalstrecket. Avståndet till Rättvik som innehar nedflyttningsplatsen är stort.

IFK Motala – Vetlanda BK 0-3 (0-2)
Målskyttar VBK: Joakim Carlström 2, August Ljung.
Utvisningar: Motala 3×10, VBK 3×10
Hörnor: 6-5 Mål på hörna: 0-1