Internationella Bandyförbundet tillkännager två fall av dopning i bandyvärlden. Nationerna i fråga är Kazakstan och Ryssland.

FIB rapporterar att en idrottare från Kazakstan har returnerat ett spår av Indapamide (S5. diuretika och maskeringsmedel) och meldonium (S4. hormonmodulatorer och metabola modulatorer) och har tillfälligt stängts av från och med den 15 januari 2024. I alla fall där det fastställs att idrottaren inte har begått en dopingförseelse, kommer det relevanta beslutet också att publiceras.

FIB rapporterar att en idrottare från Ryssland har returnerat ett negativt analytiskt fynd för SARMS enobosarm (ostarine) ( S1.2 Andra anabola medel) och har tillfälligt stängts av från och med den 15 januari 2024. I alla fall där det fastställs att idrottaren inte har begått en dopingförseelse, kommer det relevanta beslutet också att publiceras.

FIB kommer inte att ge några ytterligare kommentarer om ärendena förrän de är avslutade.