Villa klara för semifinal efter tre raka segrar mot Gripen Trollhättan inför 3 803 åskådare. Till skillnad från de tidigare matcherna med många incidenter så blev det en lugn historia.

Gripen tog visserligen ledningen men därefter var det klart övertag för Villa som visar att formen mot ett ny final finns där. Framträdande spelare i Villa var framförallt Joel Broberg och Felix Persson.

Gripen kom till spel utan Johan Esplund, ledbandsskada, efter den första matchen. Dessutom var Artem Savalyev avstängd efter den andra matchen.

I Villa saknades fingerskadade Martin Karlsson, avstängda Gustav Friman och Tobias Augustsson. Dessutom vilade Villa Erik Säfström i den andra halvleken i dagens match.

Alfred Malm gjorde sitt första mål för Villas A-lag. Christoffer Edlund tremålsskytt för Villa.

En av Gripens målskyttar Adam Rudell kommenterade förlusten i P4 Väst.

– En tuff match. Vi var aldrig nära i dag heller, tyvärr. Vi började jättebra, men de får in några för billiga mål som gör att vi tappar energi och får åka och jag väldigt mycket i första halvlek. Det gör att vi inte orkar riktigt.

Men det är ändå Gripens första slutspel och når kvartsfinal ni måste ändå var nöjda med säsongen som helhet?
– Jo absolut vi möter Villa Lidköping som är Sveriges och världens bästa klubblag. Så jag tycker vi ska vara stolta vi har tagit ett stort kliv under säsongen. Sedan är vi långt efter Villa, men det är det många lag som är så vi behöver inte skämmas.

Villa Lidköping BK – Gripen Trollhättan BK 8-2 (7-1)

Mål, Villa: Christoffer Edlund 3, Martin Hammarberg, Alfred Malm, Tim Persson, Felix Persson, Johan Löfstedt
Gripen: William Arvidsson, Adam Rudell.
Utvisningar, Villa: 10 Gripen: 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 14-8 Mål på hörnslag: 3-0
Publik: 3 803
Villa vidare till semifinal med 3-0 i matcher.