Vetlanda dominerade den första halvleken på svårspelad is. Sirius tycktes vara spända av stundens allvar inför storpubliken på Studenternas i Uppsala. Vetlanda gick till halvtidsvila med 0-2. 0-3 låg närmare än en reducering till 1-2 efter den första halvleken.
Frågan inför den andra halvleken var om Vetlanda ska klara av att hålla uppe sitt spel. Vetlanda har haft stora problem med att plötsligt tappa spelet helt och hållet.

Sirius fick drömstart på den andra halvleken och reducerade till 1-2 omgående genom Alexander Härndahl.
Glädjen blev kortvarig. Joakim Carlström utökade ledningen omgående till 1-3 och även 1-4. Sirius kom tillbaka och gjorde både 2-4 och 3-4 och skapade möjligheter för att även få in en kvittering till 4-4. I Sirius frenetiska försök att få till en kvittering öppnades det upp för möjligheter till Vetlanda att utöka ledningen till 3-5, men vare sig Sirius eller Vetlanda lyckades göra mål på de chanser som dök upp.

Nu väntar Villa Lidköping i semifinalen för Vetlanda BK som redan på försäsongen nådde semifinal i Svenska Cupen.
 

IK Sirius – Vetlanda BK 3-4 (0-2) Slut

0-1 (3) Filip Bringe
0-2 (7) Joakim Carlström
1-2 (46) Alexander Härndahl
1-3 )50) Joakim Carlström
1-4 (54) Joakim Carlström
2-4 (64) Samuel Heeger – Hörna
3-4 (69) Ted Bergström Heramb Ass: Albin Thomsen
Publik: 3 627