Martin Hammarberg klev av isen såg illamåendes ut som om han slagit huvudet i något. Martin stod på knä i en första situation som resulterade i en hörna för Vetlanda. Martin var med i hörnruset mem avbröt spelet igen. Såg uppenbart inte kurant ut och klev av isen, satt länge och väl på avbytarbänken. När Martin klev ut i omklädningsrummet tog Villa en timeout.

Vetlanda hade så långt började piggast och hade klart grepp om händelserna på isen. Vetlanda tog ledningen helt rättvist och hade bud på fler mål. Jesper Thimfors räddade Villa från en större Vetlandaledning. 0-1 till Vetlanda genom Jocke Carlström var i underkant.

Efter timeouten klev Villa högre upp på Vetlanda och satte press på smålänningarnas bollinnehav. Dessutom mer energi i anfallen.
Villa kvitterade före halvtidsvila till 1-1 genom Felix Persson i samband med hörna, retur.  Felix hade dessförinnan ordnat fram hörnslaget.

Felix Persson gav Villaledningen på en hörna tidigt i den andra halvlek. En hörna som skapades efter att Petter Björling hittat fram med en lång diagonalpassning över Vetlanda försvaret som friställde Villaspelaren till en hörna som gav mål. Ett förlösande mål för Villa som därefter gled i från och vann med 6-2 inför fina publiksiffran på närmare 3 700 åskådare.

I Villa var Tobias Augustsson och Gustaf Friman tillbaka efter sina avstängningar. Gustaf Friman gjorde två mål.
Villas lagkapten Martin Karlsson vilade fortsatt, fingerskadad. Erik Säfström var tillbaka efter att klivit av isen i den sista kvartsfinalmatchen mot Gripen.
Felix Persson tremålsskytt efter att ha noterats för 200 matcher i Villa Lidköping.

Villa Lidköping BK – Vetlanda BK 6-2 (1-1)
1-0 (20) Joakim Carlström – straff
1-1 (42) Felix Persson – Vänsterhörna Spelmål
2-1 (48) Felix Persson Vänsterhörna Spelmål Assist: Joel Broberg
3-1 (53) Gustav Friman
3-2 (56) Axel Ekholm Assist: Pontus Blomberg
4-2 (71) Gustav Friman – Vänsterhörna Spelmål
5-2 (76) Christoffer Edlund – Straffmål
6-2 (86) Felix Persson – Vänsterhörna spelmål
Utvisningar, Villa: 2×10 Vetlanda: 2×10
Straffar: 1-1 Straffmål: 1-1
Hörnor: 18-9 Hörnmål: 4-0
Publik: 3 684