Edsbyn vände och besegrade Västerås SK för andra gången på rad i ABB-Arena. Edsbyn har möjlighet att bli klara för final vid seger i match fyra på lördag.

Den tredje semifinal är i gång och 15 minutresspel tar Västerås SK ledningen. Det är Jesper Jonsson som gör målet. Kraftiga protester från Edsbyn som menar att bollen varit över kortlinjen.

Efter mycket bollinnehav av Edsbyn så får Västerås möjlighet att ställa om på Edsbyn. Martin Landström spelar fram Christoffer Fagerström centralt framför straffområdet. Christoffer gör inget misstag.

Edsbyn får utdelning på en hörna fem minuter in i den andra halvleken. Det är Per Hellmyrs som spelar vidare bollen till Ted Hedell som sätter bollen i högt bakom Henrik Kjellsson som vaktar Västeråsburen.

Matchenslirare Ted Hedell ser till att Edsbyn kvitterar, men Teemu Määttä tilldelas målet. Ställningen är 2-2 när drygt tio minuter återstår.

Edsbyn har vänt på matchen. Teemu Määttä ger Edsbyn ledningen i matchen för första gången. Samuli Helavouri spelar fram bollen. Detta när Tobias Nyberg, VSK, satt på utvisningsbänken.

Logo Logo Västerås SK – Edsbyns IF  2-3 (2-0)
1-0 (16) Jesper Jonsson
2-0 (27) Christoffer Fagerström Assist: Martin Landström
2:a halvlek
2-1 (51) Ted Hedell Assist: Per Hellmyrs – Hörna
2-2 (79) Ted Hedell?  Assist:
2-3 (84) Teemu Määttä Assist: Samuli Helavuori
Utvisningar: VSK 1×10 Edsbyn 1×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 9-9 Hörnmål: 0-1
Publik: 2 707

Ställningen är nu 1-2 i matcher. Nästa match spelas på fredag när Edsbyn tar emot Västerås.