Två IFK-spelare har deklarerat att man lämnar IFK. Först var det Hampus Kärnman bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan och nu har även Patrik Sunnanäng. IFK Kungälv missade att nå målet att nå Elitserien. Laget ledde bandyallsvenskan länge och väl, men tappade avancemanget i de sista omgångarna.
Patrik “Putte” Sunnanängs, IFK Kungälvs lagkapten och starkt drivande spelare i herrlaget har i dagarna meddelat klubben att han tackar för sig efter totalt fem säsonger i moderklubben i två sejourer, skriver klubben på sin hemsida.

Hampus Kärnman kom från Höjden via Kareby till IFK säsongen 2007-2008 med debut i A-laget säsongen 2008/2009 och har varit klubben trogen sedan dess. Med sina 358 serie-kval/slutspelsmatcher är det endast Mikael Lindberg och Håkan “Hogge” Olsson som har fler i klubbens historia.

Sunnanängs, tidigare Johansson började skridskoskolan i IFK som 4-åring och gick genom ungdomsledens alla lag innan han flyttade till Småland för att studera på bandygymnasiet i Nässjö. 2008 flyttade han hem till moderklubben och gjorde då två säsonger i Elitserien med IFK och blev 2009/2010 utnämnd till årets spelare i klubben. Efter totalt elva säsonger på annat håll (fem säsonger i IK Sirius, fem säsonger i Vetlanda BK och en säsong i HC Start, Ryssland) så valde han att flytta hem till IFK igen för spel i Bandyallsvenskan med ambition att göra klubben elitmässig igen på och utanför banan. Under dom här tre åren som gått så har “Putte” starkt bidragit till klubbens utveckling både i sin roll som marknadsansvarig och som lagkapten på isen. Sedan hemkomsten har han gjort 113 poäng (66 mål, 47 assist) på 62 matcher. Totalt blev det 118 matcher i IFK.

Ord från Patrik Sunnanängs om beslutet:
Jag ångrar verkligen inte att jag valde att flytta hem för tre år sedan. Det har känts helt rätt och bra inombords. Jag har fått väldigt mycket uppskattning från folk i och runt klubben under dom här åren. Jag hade en målbild om att vara med och bidra till att IFK når upp till sin potential och vi har verkligen tagit steg under den här tiden. Intresset har ökat markant och jag fick åka ut som kapten inför ett välfyllt Skarpe Nord ett flertal gånger och tävla på hög nivå i elitkval och i allsvenska toppmatcher med moderklubben.
Till sommaren väntar en flytt upp till Dalarna och Leksand där min fru kommer ifrån, det är något vi diskuterat i ett antal år och som vi till slut landade i blir den bästa lösningen för familjen. Jag vill rikta ett stort tack till alla er som varit med och bidragit i klubben ideellt och alla sponsorer som jag jobbat med och givetvis till Skarpa som gör det värt att åka Sverige runt för att spela bandy. Följet och intresset kring IFK är unikt i Bandyallsvenskan. Jag vill även passa på att rikta ett extra tack till Ola Dagliden och Anders Uhlin som jag jobbat nära under dom här åren som tillsammans med flera andra gör ett enormt arbete för klubben.

Ord från Hampus Kärnman om beslutet:

Ett avskedsbrev…

Ibland är det väldigt svårt att ta farväl. Särskilt till någonting man älskar. Det är därför jag skriver dessa rader med en stor klump i halsen. Speciellt efter den här säsongsavslutningen. Det var ju inte så här det skulle sluta. Jag ville verkligen avsluta karriären på topp med ytterligare ett Elitserieavancemang. Men tyvärr blir livet inte alltid som man vill..forts brevet i dess helhet