Foto Sirius SimonFoto Sirius Simon
Sirius Bandy värvar Simon Blomqvist från IFK Vänersborg. Kontraktet är skrivet på tre år och sträcker sig till och med säsongen 2026/27.
Sirius har gjort klart med säsongens första nyförvärv. 28-årige försvararen Simon Blomqvist har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
– Det känns självklart jättebra. Det har känts väldigt bra under alla samtal jag haft med Sirius och nu känns det skönt att allt är klart, säger Simon Blomqvist.Simon startade sin bandykarriär i Jönköping Bandy och gick sedan på bandygymnasiet i Sandviken. Säsongen 2013/14 gjorde han elitseriedebut med Sandviken och säsongen därefter blev det spel för Broberg/Söderhamn. Efter två säsonger med Broberg värvades han till IFK Vänersborg och nu efter åtta säsonger och över 300 matcher byts den blåvita matchtröjan ut mot en blåsvart. Och bilden han fått av den nya klubbadressen är väldigt positiv.
– Ja, min bild av Sirius är att det är en organisation som är välskött. En förening som mår bra, en förening som är bra på att fostra många duktiga egna talanger samt en utvecklande miljö för spelare i stort. Klubben jobbar oerhört målmedvetet och väldigt professionellt. Sirius är dessutom måna om varje person, då man verkligen känner den familjära miljön, säger han.

Han kommer till ett helt nytt lag med i stort sett helt nya lagkamrater. Det är nye huvudtränaren Jesper Larsson som han känner sedan tiden i Vänersborg och sedan spelade han ett tag tillsammans med Ted Haraldsson i Sandviken där han kom fram som junior.
– Ja det stämmer, Jesper känner jag sedan tiden i Vänersborg. Men annars är det nya lagkamrater men det känns kul och spännande. Det verkar vara en otroligt inkluderande grupp med många olika personligheter. Jag tror verkligen inte det kommer vara några större problem att komma in i gruppen. Det känns som ett gött gäng som har roligt tillsammans och det tycker jag man sett ute på isen också, säger han och fortsätter:

– Det finns otroligt många duktiga bandyspelare i detta Sirius. Det finns ett driv i truppen som gör att det känns väldigt utvecklande för mig.

Nu väntar en flytt för honom och hela familjen.
– Ja nu blir det en flytt till Uppsala för hela familjen. Min fru Linnea samt våra två pojkar Otto och Holger. Vi har fått en bra känsla av Uppsala som stad, förhoppningen är att flyttlasset går i början av juli. Sedan kommer det ju bli några besök till i Uppsala innan det såklart. Hela familjen ser verkligen fram emot att flytta till Uppsala.

Sirius nya huvudtränare Jesper Larsson har som tidigare nämnts kamperat ihop med Simon och han har bra koll på vilken typ av spelare som Sirius får in i laget nu.
– Först och främst får vi in en härlig kille i laget och i omklädningsrummet. Simon är en skicklig skridskoåkare som är oerhört stark i defensiven och svår att komma förbi. Han är en lojal spelare som offrar sig för laget, där han bland annat är riktigt bra på att täcka skott och rusa på hörnor samt att han enkelt kan röra sig över både stora och små ytor. Han har spelat länge i Elitserien och kommer kunna bidra med sin rutin, säger Jesper Larsson, huvudtränare i Sirius Bandy.