Frågan vi ställde oss inför matchen var: Vilket av lagen kliver tillbaka på vinnarspåret i kväll? Eller blir det oavgjort. Intressant och spännande match att vänta. Så blev det! Det blev oavgjort i en spännande match. Med fem minuter kvar hade Frillesås tvåmålsledning, men som så många gånger tidigare denna säsongen reser sig Gripen och hämtar in underläge.

Gripen gick till halvtidsvila med halvlekens enda mål. Målet kom efter att Filip Lydên lyft bollen över hemmalagets försvar fram till Victor Peterson som satte bollen i mål. Första halvleken var het jämn men det var Frillesås som skapade de flesta och farligaste målchanserna. Utan Juuso Tervonen storspel hade Frillesås gått till halvtidsvila med en ledning.

Målen kom i andra halvlek. Frillesås kvitterade till 1-1 i den 55:e matchminuten då Oskar Lundgren tog sig fram på vänsterkanten och lyfte in bollen framför mål där Marcus Lindholm kunde peta in bollen när Juuso Tervonen inte fick kontroll på bollen.

Frillesås tog ledningen på hemmalagets sjätte hörna. Återigen var Oskar Lundgren målskytt.
Ett uddlöst och blekt Gripen i början av andra halvlek tog timeout efter att Frillesås tagit ledningen. Timeouten gav resultat för Gripen. Intensiteten höjdes i Gripen och matchen.

I den 65:e revs Saku Hämäläinen revs ner i friläge efter att ha utnyttjat ett misstag i Frillesås försvaret. Solklar straff som William Arvidsson satte i mål.

Frillesås tappade inte modet. Bara minuten senare återtog Frillesås ledningen genom Niklas Valtanen framspelad av Linus Jönsson 75:e matchminuten var det Christoffer Norin som tog sig ner mot höger hörnflagga och lyfte in bollen i straffområdet där bollen letade sig fram till Victor Hjelm som satte bollen i mål till 3-3.

Mattias Johansson ordnade straff som Nico Nevalainen satte i mål 4-3 (82). Bara fyra minuter senare ökade hemmalaget på till 5-3 genom Niklas Valtanen.

I den 89:e matchminuten drog Felix Callander på ett skott där Frillesåsmålvakten  Johannes Gustavsson svarade för en jätteräddning och fick bollen till en hörna. Vänsterhörnan satte William Arvidsson i mål och reducerade till 5-4. Gripen forcerade för att få till en kvittering i slutminuterna och i en tilltrasslad situation i straffområdet letade sig bollen fram till Christoffer Norin som kvitterade till 5-5. Det blev slutresultaet.

Besvikelsen var tydlig i hemmalaget efter matchen. Det kändes bra men lite synd att domaren avgjorde lite så…, sa August Klang direkt efter matchen.
August syftade troligtvis på att Frillesås hade klart bud på ytterligare en straff och drabbades av en tveksam utvisning i den 89:e matchminuten när Tero Limatainen åkte ut för spelsabotage. Såg tveksamt ut då bollen såg ut att ha satts i gång.

Gripen var nöjdare efter matchen med ännu en sen upphämtning i matchen. Särskilt mot ett erkänt starkt hemmalag som Frillesås är hemma på  Sjöaremossen. Båda lagen fick med sig var sin viktig poäng i från matchen.

Frillesås-Gripen Trollhättan 5-5 (0-1)
Mål, FBK: Oskar Lundgren 2, Niklas Valtanen 2, Nico Nevalainen.
GBK: William Arvidsson 2, Christoffer Norin, Victor Peterson, Viktor Hjelm.
Utv, FBK: 2×10, 5 GBK: 10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 8-5 Hörnmål: 1-1
Publik: 542