Joakim Svensk tvingades utgå i derbyt mellan Bollnäs och Edsbyn. Detta i situation där Rasmus Skarp var vårdslös med klubban så att Joakim Svensk skadades. Nu väntar avstängning för Rasmus.

Efter elitseriematchen mellan Bollnäs GoIF och Edsbyns IF den 17 november 2023 anmälde HD Jacob Liljegren en situation i matchen där Rasmus Skarps, en spelare från Bollnäs, var inblandad. Enligt HD:s anmälan sköt Skarps bollen på volley och träffade Edsbyns spelare Joakim Svensk med klubbans breda sida i övre delen av magen/revbenen. SG:s utlåtande är att det föreligger en avsevärt betydande skaderisk som äventyrar spelarens säkerhet då Bollnäs-spelare med överdriven och vårdslös kraft försöker spela på boll och samtidigt träffar Edsby-spelaren i maghöjd. Anmäld spelare träffar utsatt spelare med öppet blad vilket bör antas att anmäld spelare har ambition att försöka spela på boll. Det föreligger dock stor skaderisk i satsningen då anmäld spelare enbart följer bollen med sin blick och utan ha någon koll på sin omgivning svingar sin klubba med överdriven kraft i straffområdet. Trots att Edsby-spelare går mot boll och in i klubbans område ligger klubbans ansvar på anmäld spelare som kunnat. DN bör granska situationen i efterhand.

DN beslutar att stänga av Rasmus Skarps i 3 matcher, från den 24 november till den 1 december, Broberg/Söderhamn IF – Bollnäs GoIF, Bollnäs GoIF – Frillesås BK och Gripen/Trollhättan BK – Bollnäs GoIF. eftersom han med klubban tillfogade motståndaren skada vilket är ett regelbrott som innebär minst tre matchers avstängning.