I januari blir det trenationsturnering i Karlstad. Matcherna spelas i Tingvalla isstadion och IF Boltic står som lokal arrangör i samarbete med Karlstads Kommun. Det är andra året i rad som turneringen spelas i Karlstad.

Det är första internationella matcherna för herrlandslaget sedan VM i våras.

– Vi siktar till hundra procent mot nästa stora internationella mästerskap och då är trenations en utmärkt möjlighet för vårt mästarlag att mäta sig mot de andra nationerna. Trenations är även en del i den stora övergripande landslagsaktivitet som pågår inom bandyn just nu, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Konkurrensen om platserna i truppen är stenhård, så de spelare som är med den här helgen är de absolut bästa i världen. Och vi är naturligtvis väldigt glada över att, på plats Karlstad och Tingvalla isstadion, få visa upp svenska herrlandslagets spelkvalité igen, avslutar Gustafsson.

Tillgängliga förebilder

För de svenska landslagen är tillgänglighet och att vara goda förebilder en viktig del i värdegrundsarbetet. Därför väljer landslagstrupperna, så ofta det går, att träffa unga bandyspelare och dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter när de är ute på turneringar, samlingar och landskamper.

 

Spelschema
Fredag 19 januari
18.00 Sverige – Finland

Lördag 20 januari
14.00 Norge – Finland

Söndag 21 januari
13.00 Sverige – Norge

Landslaget samlades tidigare i december, med bl a internatmch mot ett utmanarlag. Då så landslagstruppen ut så här:

Spelare Förening
Alexander Härndahl IK Sirius BK
Anton Andersson IK Sirius BK
Christoffer Edlund Villa Lidköping BK
Christoffer Fagerström Västerås SK
Erik Persson Bollnäs Gif
Erik Pettersson Bollnäs Gif
Linus Pettersson Bollnäs Gif
Ludvig Johansson Villa Lidköping BK
Marcus Öhman Sandvikens AIK
Martin Hammarberg Villa Lidköping BK
Martin Karlsson Villa Lidköping BK
Martin Landström Västerås SK
Tobias Nyberg Västerås SK
Ted Hedell Edsbyns IF
Viktor Spångberg Västerås SK