Gripen tar sig vidare till kvartsfinal efter andra raka segern mot Frillesås. En match som lika gärna hade kunnat sluta till Frillesås favör, vilket kanske hade varit en välförtjänt seger. Frillesås hade bland annat två skott i stolpen varav ena insida stolpe, millimetrar från att gå stolpe in. Två olyckliga utvisningar kanske kostade Frillesås matchen. Dels “tog” Fredrik Johansson en utvisning bara sekunder kvar av den första halvleken och dessutom avgjorde Gripen matchen när Gustav Rohm drog på sig en utvisning i kamp med Christoffer Norin. Det avgörande målet kom sent i den 86:e matchminuten genom Ilja Grachev.

 

– Det är en väldigt tuff match i dag, kommenterade Jocke Hedqvist tränare i Gripen efter matchen.
Det är en jämn match i 90 minuter. Vi började inte så bra men vi tar över efter cirka trettio minuter och kommer in i matchen på ett bra sätt och är lite tyngre än Frillesås. I den andra halvleken är det ett ställningskrig fram och tillbaka. Det kunde ha slutat hur som helst, men jag tycker väl att vi är lite tyngre överlag och vågar gå lite mer för det i offensive så det var väl det som var avgörande.

“De ska vara nöjda över deras prestation”

82:53 Utvisning Frillesås.85:47 1-2 Spelmål Ilja Gratchev Assist: William Arvidsson Förarbete: Johan Esplund.
82:53 Utvisning Frillesås. 85:47 1-2 Spelmål Ilja Grachev Assist: William Arvidsson Förarbete: Johan Esplund.

-Men jag tycker att Frillesås har gjort en fantastisk säsong. Det är säkert surt för dom, men de ska vara nöjda över deras prestation.

Gripen kom till spel i dag med ett par skillnader i laguppställningen. Bland annat saknades Victor Petersson och fortsättningsvis även Victor Carlsson.

– Vi har haft en hel del långtidsskador. Först var Ilja Grachev långtidsskada och därefter Victor Carlsson varit borta en del. De är viktiga kuggar i vårat lag. Sedan har vi haft andra skador på andra spelare. Saku (Hämäläinen) och Isak (Skog, målvakt). Det har varit väldigt många skador och sjukdomar, men jag tycker vi har hanterat det på ett väldigt bra sätt. Sedan hade vi ett period kring jul och nyår då vi  inte var i form. Men nu är vi lite mer tillbaka igen och jag hoppas att vi kan få tillbaka alla så att vi kan vara hela friska nu under kvartsfinalserien så vi kan rubba Villa

Det ser ut som de frånvarande spelarna kan vara tillbaka i träning till helgen. Det räknar vi med. Det ser ut som Victor Carlsson ser ut att kunna vara med igen. Då kanske vi är fulltaliga. Men man vågar inte sig hej än.

Gripen vann den så viktiga “hörnmatchen” i de matchserien. I kväll blev det inget hörnmål, men i den föregående matchen var det en viktig del som la grunden för Gripens seger.

Gripen annars inte nått upp till fjolårets fina hörnstatistik vare sig offensivt eller defensivt.
– Vi hade en period där vi släppte in hel del mål, men har väl varit bättre på det i slutet här nu. I kväll gör killarna ett enormt bra jobb på de defensiva hörnorna. I dag får vi inte till hörnorna offensivt. I förra hade vi bra offensivt skytte. Men det är något som är viktig att vinna den matchen. Det gjorde vi här nu över två matcher mot Frillesås. Det tror jag var viktigt för utgången, jag tycker vi är tillbaka där.

Är Victor Carlsson viktig för Gripen i de defensiva hörnorna? – Ja, ja det är han ju. Han försökte till och med äta upp bollen borta mot Broberg så det var ju därför käken gick av då ju…  Nej, man han är en viktig del i de defensiva hörnorna givetvis. Det var en period också när han var borta så blir det olika som rusar och det gör sitt till liksom. Det får man ge honom. Han tillsammans med Theo (Lewerin) är de som driver de defensiva hörnorna. Det är viktigt att vi är bra på det när vi går in i en kvartsfinalserie för vi kommer möta Villa som har ett bra skytte.

Johan Esplund lägger inte hörnor längre som han gjort de tidigare säsongerna.
– Nej det gör han inte längre. Vi vill ha honom i rörelse, han kan bryta och göra lite oväntade saker. Så det var ett val vi gjort. De var de från vänster som han la in tidigare så att det är det som är skillnaden.

Nu väntar Villa och det blir en otrolig utmaning men det blir givetvis häftigt och historia i Trollhättan att få spela kvartsfinalserie där. Det har inte spelats slutspel där tidigare heller så det ska bli kul att gå in i den. Nu ska vi förbereda oss på den, vi ska ge allt och vara med och bråka.

Liksom i den första matchen kretsade mycket kring Johan Esplunds slit på att dra upp anfallen. Även William Arvidsson inblandad Gripens mål i dag.

Två profiler på plats. Til vänster Kenth Hultqvist, 1999-2005 förbundskapten för Sveriges herrlandslag i bandy.Till höger Sportradions Bandy- och seglingsreporter Per Kahl, på Sjöaremossen.
Två profiler på plats. Till vänster Kenth Hultqvist, 1999-2005 förbundskapten för Sveriges herrlandslag i bandy. Till höger SR Radiosportens Bandy- och seglingsreporter Per Kahl, på Sjöaremossen.

 Broberg räddade den andra åttondelsfinalen vidare till en tredje avgörande match på fredag efter seger mot Sandviken med 6-4. 

LogoLogo Broberg Söderhamns IF – Sandvikens AIK 6-4 (2-1) – Slut
02:33 1-0 Jesper Öhrlund
22:00 1-1 Joel Engström Assist: Albin Airisniemi
43:03 2-1 Jesper Öhrlund Ass: Robin Öhrlund
46:48 2-2 Högerhörna – Hörnmål Topi Saukkonen Assist: Daniel Berlin
48:55 3-2 Jonas Engström Assist: Fritiof Hagberg
52:15 3-3 Högerhörna  Elliot Hellström Assist: Daniel Berlin
55:23 4-3 Robin Öhrlund
60:21 5-3 Tatu Ässämäki Assist: Edvin Wigren
68:46 5-4 Högerhörna – Hörnmål Joel Engström Assist: Dennis Henriksen
68:46 6-4 Högerhörna – Hörnmål Erik Jonsson Assist: Fritiof Hagberg
Publik: 897


LogoLogo Frillesås BK – Gripen Trollhättan BK 1-2 (1-1)  – Slut

14:39 1-0 Nico Nevalainen Ass: Linus Jönsson.
36:32 1-1 Adam Rudell (Christoffer Norin / William Arvidsson)
85:47 1-2 Ilja Grachev Assist: William Arvidsson
Publik: 864