Sandviken har tagit ett stabilt grepp i den tredje avgörande matchen i åttondelsfinalen mot Broberg. Daniel Berlin har utökade ledningen för SAIK i inledningen av den andra halvleken till 4-1, vilket också blev slutresultatet.
SAIK spelar kvartsfinal mot Västerås SK.

-Vi gör fel grejer hela matchen, så det ser väl ut som vi är trötta.
Vi skulle vara lite mer aggressiva på våran egen planhalva, men jag tycker inte vi klara av det riktigt, kommenterade Daniel Jonsson i Broberg efter matchen i TV Expressen/Bandypuls. Vi faller på eget grepp tyckte han. Avslutningsvis så gav han grönt ljus för fortsatt spel nästa säsong. Daniel har utgående kontrakt. – Jag spelar vidare om Broberg vill ha mig. Det är roligt.

– Vi vinner rättvist, sa Daniel Berlin direkt efter matchen i TV Expressen/Bandypuls. Vi fick inte till det riktigt i Broberg senast. Det finns ingen anledning att tok köra när vi leder. Det är bara kontrollera.
Match ett och tre har vi varit bättre och vinner rättvist. Det är många i laget som inte har spelat slutspelet. Så det är kul att de levererar.

Nu väntar Västerås i kvartsfinal.
– Vi lär få försvara oss väldigt bra och tar det därifrån. Vi vet att Västerås är väldigt offensivt starka. Så det gäller att vi försvarar oss lite högre upp än vad vi gjorde senast. Då tycker jag vi ska ha chans. Vi gjorde bra första trettio där senast och de sista sextio minuterna glömde vi när vi åkte därifrån.

 

Sandvikens AIK – Broberg Söderhamns IF   4-1 (3-1) – Slut
Målgörare, SAIK: Albin Arisniemi, Hannes Edlund, Elliot Hellström, Daniel Berlin.
Broberg: Robin Öhrlund.

03:09 1-0 Albin Airisniemi Assist: Dennis Henriksen
15:38 1-1 Vänsterhörna Robin Öhrlund Assist: Daniel Jonsson
19:08 2-1 Hannes Edlund Assist: Eric Hagberg
26:07 Timeout SAIK
45 + 1:33 3-1 Högerhörna Elliot Hellström
54:01 4-1 Daniel Berlin Assist: Alfred Rustas
Utv, SAIK: 5 min 10 min
Straffar: 0-0
Hörnslag: 7-9 Mål på hörnslag: 1-1
Publik: 1 147