Villa Lidköping BK tog återigen seriesegern för damer. Det är fjärde seriesegern i högsta serien för Villa och det var fjärde gången i följd.  

Villa avslutar serien i ett bortamötet mot KS Bandy i helgen. Matchen har flyttats från Ale Arena till Skarpe Nord och spelas såldes utomhus i det prognostiserade mildvädret på lördag.
Bytet lär knappast innebära några problem för Villa att “gå rent” i grundserien utan att tappa en enda poäng.

Rekordmånga finalbiljetter sålda

Den senaste helgen vann Villa seriefinalen mot Västerås SK med klara 3-8 i den kommande SM-finalarenan i Västerås.  Till SM-finalen har redan över 1 000 förköpsbiljetter sålts. Det är rekord. Så många förköpsbiljetter har aldrig sålts tidigare till SM-final för damer. Det berättade ligachef för Svensk Elitbandy Per Selin i en intervju i TV-Expressen i samband med en av Bonniers direktsända bandymatcher.

Assist och skytteligan

Sanna Gustafsson svarade för tre mål i seriefinalen, vilket är lite ovanligt många för Sanna. Normalt sett är det Sanna som är framspelaren i Villa. Hon leder och vinner assistligan i grundserien. Hittills har hon spelat fram till 30 mål för sitt Villa. Tvåa i assistligan är Tova Grönoset med 21 målgivande passningar. Ida Friman följer därefter som trea med 18 assist. Ida toppar skytteligan med 41 mål tillsammans med Tilda Ström, Sandviken. Charlotte Selbeck, Västerås, följer med 40 gjorda mål.

Slutspelslagen klara

Förutom den förväntade topp-kvartetten, Villa, Västerås, SAIK och Skirö så är KS Bandy, Mölndal och Uppsala BoIS klara för slutspel. Dessutom är nykomlingen IFK Rättvik klara för sitt första slutspel.

Tränarbyte  inför slutspelet

IFK Rättvik har gjort klart med ny tränare inför slutspelet. Ny huvudansvarig tränare blir spelaren Stina Köppler.
“Vi har varit överens med Stina sedan en tid tillbaka att hon ska ta över efter Thomas Angantyr när denna säsong är slut. Eftersom laget har gjort en sådan otroligt bra säsong och redan är klara för slutspel har vi i samråd med Thomas enats om att Stina får möjlighet att sätta sin prägel på detta redan nu och leder laget tillsammans med Dennis Frid resterande del av säsongen.
Vi är otroligt tacksamma för det arbete Thomas har lagt ner under sin tid som tränare, han har sett till att laget inte bara har tagit steget upp i elitserien utan även sett till att dom har etablerat sig och överraskat hela Bandysverige genom att ta sig till slutspel första året i högsta serien”, skriver Rättvik på sin hemsida.

Slutspelsschemat

Slutspels- och Kvalspelsdatum Damer 2024 – BandyWorld